Με την «Άλκηστις» του Ευριπίδη ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ Δράματος

Article featured image
Article featured image

Με την ευριπίδεια τραγωδία «Άλκηστις», το σύμβολο της αυταπάρνησης και της συζυγικής αφοσίωσης, σε παραγωγή του Αμφίκτιου Θεάτρου και σε σκηνοθεσία του Νίκου Χαραλάμπους, το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος ρίχνει αυλαία για φέτος.

Με τη βοήθεια του Απόλλωνα ο Άδμητος, βασιλιάς της πόλης των Φερών, έχει κερδίσει ένα ασυνήθιστο προνόμιο: μπορεί να αποφύγει το θάνατο, αν κάποιος άλλος δεχτεί να πεθάνει στη θέση του. Ποιος είναι όμως εκείνος που αγαπά τον Άδμητο περισσότερο από την ίδια τη ζωή του;

Η «Άλκηστις» είναι το αρχαιότερο σωζόμενο έργο του Ευριπίδη, το οποίο συμπλήρωνε την τριλογία «Κρήσσαι», «Αλφαίων», «Τήλεφος», ως σατιρικό δράμα. Το έργο συνδυάζει τη φόρμα και τα χαρακτηριστικά της τραγωδίας με κωμικά στοιχεία, ειρωνική ματιά και αίσια έκβαση. Ένας χώρος διάσπαρτος από πολλαπλές φυλακές-τάφους.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν στο ρόλο του Απόλλωνα: Μάριος Κακουλλής, Θάνατος: Ιουλία Τσόλκα, Θεράπαινα: Άννα Γιαγκιώζη, Άλκηστη: Μαρία Μιχαήλ, Άδμητος: Σίμος Τσιάκκας, Ηρακλής: Μάνος Γαλανής, Φέρης: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Παρασκευή, 25 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, Λευκωσία. Κυριακή, 27 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου & Δευτέρα, 28 Ιουλίου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου. Ώρα: 21.00. Εισιτήρια: €10 & €5 (φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι). Προπώληση εισιτηρίων από τη Sold Out Tickets (www.soldoutticketbox.com) και στα περίπτερα SOEASY παγκύπρια. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 70002414 & www.greekdramafest.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ