Μουσικές από Μεσόγειο και Βαλκάνια από το The Amalgamation project

Article featured image
Article featured image

Το Cyprus Rialto World Music Festival συνεχίζει τις παραστάσεις του με ένα ακόμη κυπριακό σχήμα που ασχολείται με τις Μουσικές του Κόσμου.

Πρόκειται για το Amalgamation Project (www.theamalgamationproject.com), το οποίο δημιουργήθηκε από τη Βασιλική Αναστασίου και ερμηνεύει δικές της συνθέσεις αλλά και ενορχηστρώσεις και προσαρμογές παραδοσιακών μελωδιών.

Το σχήμα αποτελείται από πέντε ταλαντούχους νέους μουσικούς, οι οποίοι μοιράζονται την επιθυμία να συμπράξουν και να συν-δημιουργήσουν, καταθέτοντας ο καθένας την ιδιαίτερη καλλιτεχνική του ευαισθησία και συμβάλλοντας στο μουσικό αμάλγαμα που προκύπτει από τη συνεργασία τους. Μοιράζονται επίσης τις εμπειρίες τους από την τζαζ, την κλασική και παραδοσιακή μουσική φτιάχνοντας καινούργιους ήχους.

Παρουσιάζουν παραδοσιακά τραγούδια από μια ευρεία γεωγραφική περιοχή -Κύπρος, Ελλάδα, Βαλκανική Χερσόνησος, Μεσόγειος-  διασκευασμένα και αναμεμειγμένα με τζαζ μουσική, αυτοσχεδιασμό και ηλεκτρονικά στοιχεία. Τραγούδια που έχουν να πουν ιστορίες για όλους, τραγούδια από χώρες που αναπνέουν τον αέρα της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Το σχήμα αποτελείται από τους: Βασιλική Αναστασίου (φωνή, συνθέσεις, έρευνα), Ερμή Μιχαήλ (κιθάρα, εναρμόνιση τραγουδιών), Άλκη Αγαθοκλέους (νέυ), Νικόλα Τρύφωνος (κοντραμπάσο) και Στέλιο Ξυδιά (ντραμς).

Παρασκευή 25 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 77777745/www.cyprusrialtoworldmusic.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ