Για τρομερή καταστροφή προειδοποιεί Πολωνός καλλιτέχνης [με ντοκουμέντα]

Article featured image
Article featured image

Όλες οι δυτικές μητροπόλεις σε σκηνές φρίκης, μαζικού θανάτου και ολοκληρωτικής καταστροφής. Αυτός είναι ο κόσμος που έρχεται αν η Δύση δεν προσέξει πόσο εύθραυστη είναι η ειρήνη.

Μέσα από αυτές τις εικόνες αποκάλυψης, ο Πολωνός καλλιτέχνης  Michal Zak θέλησε να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι η ειρήνη στον κόσμο δεν είναι αυτονόητη.

Το μήνυμα, έχει δηλώσει ο ίδιος, πρέπει να σταλεί ειδικά στους Ευρωπαίους οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις διενέξεις και τις συγκρούσεις που αποτελούν τη θλιβερή πραγματικότητα σε περιοχές πολύ κοντά στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Στόχος είναι, προσθέτει ο Michal, να σπάσει αυτό το «αναπαυτικό μπαλόνι» και να υπενθυμίσει ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή αν οι άνθρωποι «εξακολουθήσουν να αγνοούν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο ευαίσθητος αυτός καλλιτέχνης χρειάστηκε πέντε εβδομάδες, αρκετό φωτοσόπ, κάμερα, ψαλίδια και κόλλα για να δημιουργήσει συνολικά 19 εικόνες που αναπαριστούν πρωτεύουσες με τα αρχιτεκτονικά τους τοπόσημα εντελώς κατεστραμμένες.

 

Το τέλος του Άμστερνταμ

 

Το τέλος του Βερολίνου

 

Το τέλος του Κιέβου

 

Το τέλος της Λισαβόνας

 

Το τέλος της Μόσχας

 

Το τέλος του Παρισιού

 

Το τέλος των Βρυξελλών


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ