Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει και φέτος

Article featured image
Article featured image

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, το οποίο βρίσκεται ήδη στον 9ο χρόνο υλοποίησής του, επιστρέφει και φέτος με ένα καθόλα εξαιρετικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι δημιουργικές αιχμές του τόσο απαιτητικού κινηματογραφικού είδους.

Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου, στο μόνιμο χώρο διεξαγωγής του, το Θέατρο Ένα και το μπαρ Sousami στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού, θα προβληθούν σε πρώτη παγκύπρια προβολή 23 από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής χρονιάς, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα περιλαμβάνει διακεκριμένους καλεσμένους, DJ sessions, live εμφανίσεις, εργαστήρια για επαγγελματίες και δροσερά mojito από το εξίσου δημοφιλές festival bar!

Τα καλά ντοκιμαντέρ ανοίγουν μια χαραμάδα στον κόσμο, και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού είναι εδώ, πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού, για να ρίξει φως στις σκιές του σύγχρονου κόσμου.

Η έναρξη του φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με την παρουσίαση του διαδικτυακού τηλεοπτικού δικτύου ΦΑΚ, το οποίο παράγει πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό κυρίως στο χώρο του ντοκιμαντέρ. Θα προβληθεί η ταινία «Millenials Made in Cyprus», μια παραγωγή του ΦΑΚ. Ενώ η εναρκτήρια ταινία ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ είναι το «20,000 Days on Earth», στην οποία δράμα και πραγματικότητα συνδυάζονται σε 24 ώρες από τη ζωή του Nick Cave, μουσικού και διεθνούς πολιτιστικού προτύπου. Η ταινία απέσπασε ανάμεσα σε άλλα το Βραβείο Σκηνοθεσίας και Μοντάζ Ντοκιμαντέρ στο φετινό Φεστιβάλ Σάντανς.

 

Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει η συναυλία του διακεκριμένου μουσικού Μιχάλη Δέλτα (Στέρεο Νόβα) στoν εξωτερικό χώρο του Θέατρου Ένα. «"Στέρεο Νόβα" για μένα σημαίνει ευλογημένη συνάντηση. Μίλησαν για το σύγχρονο άνθρωπο με ωμή ποιητική γλώσσα, με αγάπη και αγωνία. Καλλιέργησαν άθελά τους το έδαφος για την ηλεκτρονική μουσική στη χώρα» λέει για το συγκρότημα στο οποίο ανήκε και μέσα από το οποίο έγινε γνωστός ο Μιχάλης Δέλτα.

Και εργαστήρι για επαγγελματίες

Εξάλλου, το σαββατοκύριακο 2 και 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο το εργαστήρι για επαγγελματίες Docstalk. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει στους Κύπριους σκηνοθέτες, παραγωγούς και επαγγελματίες του χώρου την ευκαιρία να εξελίξουν τις ικανότητές τους στη δημιουργία ταινιών ντοκιμαντέρ και να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα του αντικειμένου. Το DocsTalk θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Κούριο. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, καλέστε στο τηλέφωνο 77 77 25 52 ή  στείλτε email στο info@filmfestival.com.cy. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://www.filmfestival.com.cy/ καθώς και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook: “Lemesos International Documentary Festival”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Brave New Culture και χρηματοδοτείται και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ