Τελεσίγραφο της ιταλικής κυβέρνησης στη Google

Article featured image
Article featured image

Τελεσίγραφο 18 μηνών για να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την αποθήκευση και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών καλεί την Google η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιταλίας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανικός κολοσσός κατηγορείται για αδιαφανείς πρακτικές και διαδικασίες στην Ευρώπη: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, μεταξύ άλλων, έχουν στο παρελθόν κατακρίνει τη Google και σύντομα ετοιμάζονται να αναλάβουν παρόμοια δράση.

Η πραγματικότητα βεβαίως είναι πως αυτό που προσφέρει η Google είναι μία win-win κατάσταση για όλους. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει μια προσωποποιημένη εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο με περιεχόμενο της αρεσκείας του και διαφημίσεις που τον ενδιαφέρουν.

Από την άλλη όμως, αυτό οφείλει να γίνεται με τρόπο διαφανή και ξεκάθαρο, ενημερώνοντας τον χρήστη για οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση από πλευράς εταιρείας (είτε αυτή είναι search engine, είτε πρόκειται για πάροχο, είτε για οποιονδήποτε τρίτο) και εκεί είναι που η Google αδυνατεί να συμμορφωθεί. 

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία περιλαμβάνει άρθρα που θωρακίζουν τους πολίτες των κρατών-μελών της ενάντια σε «σκοτεινές» πρακτικές και αυτό είναι κάτι που οι κυβερνήσεις σιγά-σιγά ανακαλύπτουν.

Όσο περισσότερο εξοικειώνονται μαζί τους, τόσο πιο πολύ θα «υποφέρουν» εταιρείες σαν τη Google.


Πηγή: Popaganda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ