Στα Λύμπια παράγουν... πολιτισμό [εδώ και χρόνια]

Article featured image
Article featured image

Μπες στο facebook page της Θεατρικής Ομάδας «Παράβαση» Λυμπιών και θα δεις ότι στα Λύμπια, πέραν από τα διάφορα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, παράγεται… πολιτισμός!

 

Η ομάδα που υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια, δίνει την ευκαιρία στους νέους του χωριού να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους στην υποκριτική, αλλά και να εκτονώσουν τις καλλιτεχνικές και όχι μόνο ανησυχίες τους, ενώ τα εργαστήρια-μαθήματα γίνονται σε ένα πανέμορφο παλιό αρχοντικό, αυτό του Λούκα Αβραάμ «Σιηλά», δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στου χωριανούς να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι.

Ανάμεσα στις επιτυχίες και τα επιτεύγματα της ομάδας είναι σαφώς και η διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου στο χωριό, στο οποίο φιλοξενούνται και άλλες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από διάφορες περιοχές του νησιού. Ένα φεστιβάλ που φέτος, μάλιστα, συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής!

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου:

24 Αυγούστου

Θεατρική Ομάδα Παράβαση Λυμπιών

«Μια τρελή τρελή σαραντάρα» του Αλέκου Σακελάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε διασκευή Σοφοκλή Σοφοκλέους και σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή.

25 Αυγούστου

Θεατρική Πορεία Λεμεσού

«Λουμπάγκο» του Μανόλη Κορρέ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Πρωτοπαπά.

27 Αυγούστου

Θεατρικό Εργαστήρι Θεατρικής Ομάδας Παράβαση - Ομάδα Λυκείου

«Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή

29 Αυγούστου

Θεατρική Ομάδα Κοντεατών και Φίλων «ΤΕΡΨΙΣ»


«Τέλος στο ψέμα (Cash on Delivery)» του Michael Cooney, σε μετάφραση Στέλιου Καυκαρίδη και σκηνοθεσία Μαρίας Γεωργίου Κρασιά

1 Σεπτεμβρίου

Θεατρικός Όμιλος Δήμου Δερύνειας


«Οι Όρνιθες τ’ Αριστοφάνη» του Αντρέα Κουκίδη, σε σκηνοθεσία Χρίστου Καραΐσκου

 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου, στο Κοινοτικό Πάρκο Λυμπιών, μπες στο σχετικό event στο facebook.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ