«Όλα μου τα τραγούδια τα έχω γράψει ξημερώματα»

Article featured image
Article featured image

Είναι Κύπριος, είναι στη δισκογραφία έξι χρόνια, έχει κάνει πολύ δυνατές συνεργασίες, έχει ανοίξει τη συναυλία της Jennifer Lopez στο ΟΑΚΑ, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για μια παράσταση στη Λάρνακα με τίτλο «Φεγγάρι μου», όπου μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους και τη Νατάσα Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσουν τραγούδια για το φεγγάρι και τη μαγεία του, σε μια νύχτα αγάπης με ιερό σκοπό. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος δηλώνει ρομαντικός και ότι το φεγγάρι τον ταξιδεύει, οπότε έχοντας αυτό ως δεδομένο και σε συνδυασμό με τους συντελεστές της παράστασης, η επιτυχία είναι δεδομένη πέρα για πέρα.

 

Η σχέση μου με το φεγγάρι είναι η καλύτερη. Γενικότερα, ναι, είμαι πολύ ρομαντικός και η νύχτα με μαγεύει, δεν είναι τυχαίο που, σχεδόν, όλα μου τα τραγούδια τα έχω γράψει βράδυ, ξημερώματα. Ζω έντονα τη νύχτα και το φεγγάρι με ταξιδεύει.

Την παράσταση «Φεγγάρι μου» που θα παρουσιαστεί στις 27 Αυγούστου θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως μια ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση με όμορφα τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει, αλλά και ως μια νύχτα αγάπης με ιερό σκοπό. Πρώτη φορά συνεργάζομαι επί σκηνής με τον Γιώργο Θεοφάνους και τη Νατάσα Θεοδωρίδου, νοιώθω πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ…

Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον Γιώργο Θεοφάνους και τον ευχαριστώ και δημόσια που μου πρότεινε να συμμετάσχω και εγώ σε αυτή τη μουσική παράσταση και να βρεθώ μαζί του επί σκηνής και με τη Νατάσα Θεοδωρίδου.


Η βραδιά στο σύνολό της θα είναι αφιερωμένη στο φεγγάρι και τη μαγεία γύρω από αυτό, με σχετικά τραγούδια εννοείται, ενώ θα ερμηνεύσουμε και ορισμένα δικά μας τραγούδια.




 

Τα καθαρά έσοδα της βραδιάς θα δοθούν στο Κέντρου Ενηλίκων Ατόμων με ειδικές ανάγκες άνω των 21, στη Λάρνακα. Δεν γνωρίζω ακριβώς πόσοι συνάνθρωποι μας θα βοηθηθούν μέσα από υλοποίηση αυτού του project, αλλά είτε είναι ένας είτε δέκα είτε εκατό, η ουσία είναι ότι ο σκοπός της συναυλίας είναι ιερός και μακάρι να ευαισθητοποιηθεί για άλλη μια φορά το κοινό της Κύπρου και να στηρίξει την εκδήλωση.

Σε προσωπικό επίπεδο και μέχρι την έναρξη της νέας σαιζόν στην αθηναϊκή νύχτα, έχω κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα πάω στη Χίο, την Κω, την Χαλκιδική, στις Σέρρες, ενώ συζητώ για ένα χώρο στην Αθήνα για την έναρξη της σαιζόν. Παράλληλα, ο τέταρτος προσωπικός μου δίσκος κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα και από Σεπτέμβριο αρχίζω την προώθηση του.

Οι καλοκαιρινές συναυλίες είναι μοναδικές, πλην όμως και οι μουσικές σκηνές έχουν τη μαγεία τους. Και τα δυο με εκφράζουν το ίδιο δυνατά. Φτάνει να βρίσκομαι επάνω στη σκηνή και να γινόμαστε μια παρέα με τον κόσμο.

 



 

Στην ελληνική δισκογραφία βρίσκομαι έξι χρόνια, έχοντας κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους. Αισθάνομαι ευγνώμων και τυχερός για όλα όσα μου έχουν συμβεί μέχρι τώρα. Δεν ξέρω ποια είναι τα highlights της μέχρι τώρα πορείας μου, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό. Θυμάμαι έντονα, όμως, το opening που έκανα στη συναυλία της Jennifer Lopez στο ΟΑΚΑ, το 2008, τη συνεργασία μου επί σκηνής με τον Χρήστο Δάντη, τις συναυλίες στη Λευκωσία και το Ηράκλειο με την Άννα Βίσση, τη δισκογραφική μου συνεργασία με τη Μελίνα Ασλανίδου και με άλλους αξιόλογους συναδέλφους μου, όπως η Καίτη Γαρμπή, η Ευρυδίκη, ο Σφακιανάκης, η Έλενα Παπαρίζου, ο Πάνος Κιάμος, την πρόσφατη συνεργασία με τον Κώστα Καραφώτη στη Θεσσαλονίκη…

Σε βάθος χρόνου θα ήθελα να καταφέρω να αφήσω κάποια από τα τραγούδια μου στην καρδιά του κόσμου.

 

Τετάρτη 27 Αυγούστου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα, 21.00, €20. Πληροφορίες 77777040. Εισιτήρια προπωλούνται στα ACS Courier σε όλες τις πόλεις και στο www.tickethour.com.cy.

Τη συναυλία διοργανώνει το Ράδιο Πρώτο, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του προσφοράς και ευθύνης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ