To «κάνε like για να δεις…» καταργείται [καιρός ήτανε]

Article featured image
Article featured image

Είναι κάποιες ειδήσεις στο Facebook που βάζουν ένα πιασάρικο τίτλο αλλά για να μπορέσεις να τις διαβάσεις προϋποθέτει να πατήσεις like, share, να κάνεις δυο γύρους του τετραγώνου τροχάδιν και άλλους δύο με το ποδήλατο! Ή αλλιώς, σε αναγκάζω να κάνεις like σε μια σελίδα ή να κάνεις share στο wall σου κάτι που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα το έκανες ποτέ. Αμαρτία μου εξομολογημένη, αν και πολλές φορές είχα την περιέργεια να πατήσω σε μια είδηση, ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να κάνω like ή share απλώς και μόνο γιατί κάποιος με ανάγκαζε να το κάνω.

 

Και μετά έρχεται η είδηση ότι το Facebook αλλάζει και πάλι την πολιτική του, καταργώντας «like gates», αυτά τα «παράθυρα» που ακριβώς μας υποχρεώνουν να κάνουμε like σε μια ιστοσελίδα προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στο περιεχόμενό.

Tα tab αυτά ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που τα χρησιμοποιούσαν για να συγκεντρώνουν followers στις σελίδες τους μέσω διαγωνισμών ή ελκυστικών κοινοποιήσεων που όμως απαιτούσαν σύνδεση με τη σελίδα τους στο Facebook.

Η πλήρης κατάργηση της εφαρμογής θα τεθεί σε ισχύ από τις 5 Νοεμβρίου ενώ όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις θα πάψουν να είναι προσβάσιμες.

Από την ανακοίνωση της 7ης Αυγούστου και έπειτα οι νέες ιστοσελίδες που δημιουργούνται παύουν να έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης «like gate».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Facebook η πολιτική αλλάζει μιας και αυτές οι εφαρμογές παρακινούν τους χρήστες να κάνουν like παρά τη θέλησή τους, κάτι που η πλατφόρμα δεν θεωρεί ορθή χρήση των social media. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, το Facebook επιθυμεί οι χρήστες να κάνουν like σε σελίδες που πραγματικά τους ενδιαφέρουν και που θέλουν παραμένουν συνδεδεμένοι με τις κοινοποιήσεις τους.

Αργά το καταλάβατε κι εσείς κύριοι του Facebook…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ