Οι γκέι γυναίκες φθάνουν πιο εύκολα σε οργασμό

Article featured image
Article featured image

Το ότι ο γυναικείος οργασμός είναι πιο περίπλοκος και απαιτητικός από τον ανδρικό σίγουρα δεν αποτελεί την είδηση της χρονιάς. Η περισσότερη ευκολία με την οποία ένας άνδρας μπορεί να «τελειώσει» είναι σε όλους μας γνωστή.

Αυτό που αποτελεί είδηση και μας έρχεται από έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα είναι πως οι ομοφυλόφιλες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε οργασμό τόσο από τις ετεροφυλόφιλες όσο και από τις αμφιφυλόφιλες.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έχει δείξει πως ενώ το 85% των ανδρών φτάνει σε οργασμό όταν κάνει σεξ με τη σύντροφό του, το ποσοστό αυτό φτάνει μόλις στο 63% των ετεροφυλόφιλων γυναικών, στο 75% για τις ομοφυλόφιλες και στο 58% για τις αμφιφυλόφιλες γυναίκες.

Οι ερευνητές θεωρούν, πως ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι το λεσβιακό σεξ διαρκεί περισσότερο, όπως και στο ότι οι γυναίκες νιώθουν πιο άνετα με το γυναικείο σώμα.

«Μια πιθανή εξήγηση είναι, ότι οι γυναίκες νιώθουν πιο άνετα και οικεία με το γυναικείο σώμα και γι'αυτό είναι πιο εύκολο να έρθουν σε οργασμό με τη γυναίκα σύντροφό τους», δηλώνει μελέτη του Journal of Sexual Medicine.

Τα ευρήματα των ερευνών δείχνουν πως οι γυναίκες ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό τους, έχουν λιγότερο προβλέψιμο και περισσότερο ποικίλο οργασμό και ότι για τις γυναίκες η πιθανότητα του οργασμού διαφέρει κάτι, που δεν ισχύει για τους άντρες.

Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότεροι από 6.500 άντρες και γυναίκες μεταξύ 21-65 χρονών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ