Άδοξο τέλος της εκεχειρίας στη γειτονική μας Γάζα [μετά την κατάρρευση των συνομιλιών του Καΐρου]

Article featured image
Article featured image

Πέντε μόνο ημέρες έγινε κατορθωτό να διατηρηθεί η εκεχειρία στη γειτονική μας Γάζα. Μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών του Καΐρου, οι ανατριχιαστικές σειρήνες άρχισαν να ηχούν ξανά με ένα κοριτσάκι δύο ετών, μια 40χρονη γυναίκα κι ένα άτομο που δεν αναγνωρίστηκε να αποτελούν ήδη τις πρώτες ανθρώπινες απώλειες. Την ίδια ώρα, σε 21 υπολογίζονται οι τραυματίες στην από αέρος ισραηλινή επιδρομή κατά του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Άκσα της Χαμάς.

Από την πλευρά της, η Χαμάς δηλώνει πως δεν ευθύνεται για το σπάσιμο της εκεχειρίας εν μέσω διαπραγματεύσεων και αρνείται την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών που της αποδίδει το Ισραήλ.  

Ωστόσο, παραδέχεται πως απάντησε με ρουκέτες στα ισραηλινά πλήγματα που ακολούθησαν. Έτσι, την Τρίτη ήχησαν στην Ιερουσαλήμ και πάλι οι γνώριμες σειρήνες.  

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε όσους μένουν έως και 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα να μπουν στα καταφύγια. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε δύο ρουκέτες πάνω από τη μεθοριακή πόλη Νετιβότ. Από τη Γάζα προς το Ισραήλ φέρονται να εκτοξεύθηκαν περίπου τριάντα ρουκέτες.  

Ο απολογισμός της Τρίτης για το Ισραήλ ανέρχεται σε έναν ελαφρά τραυματία κι ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο.

Σε πέντε εβδομάδες βομβαρδισμών, η ισραηλινή πλευρά μετρά συνολικά 67 νεκρούς, εκ των οποίων οι τρεις ήταν άμαχοι. Ταυτόχρονα, οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας υπολογίζονται στους 2.000.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ