Η γλώσσα των αφρικανών πιγκουίνων [την αποκωδικοποίησαν επιστήμονες]

Article featured image
Article featured image

Μια μυστική γλώσσα για να εκδηλώνουν αισθήματα πείνας, θυμού ή μοναξιάς φαίνεται να χρησιμοποιούν αφρικανικοί πιγκουΐνοι, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Η γλώσσα του συγκεκριμένου πιγκουίνου με την ονομασία «jackass», ο οποίος συναντάται στις ακτές της Νότιας Αφρικής και της Ναμίμπια και έχει συμπεριληφθεί στα προστατευόμενα είδη, ανακαλύφθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορίνου, ύστερα από συστηματική παρατήρηση της συμπεριφοράς τεσσάρων ενήλικων και δύο νεαρών ζώων.  

Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι οι ενήλικοι πιγκουΐνοι παράγουν σύντομες κραυγές για να δηλώσουν την απομόνωση τους από την υπόλοιπη ομάδα ή για να δείξουν τον θυμό τους κατά τη διάρκεια κάποιας συμπλοκής με άλλα ζώα του είδους.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι χρησιμοποιούν χαρακτηριστικούς μελωδικούς ήχους για να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο κατά την περίοδο αναπαραγωγής ή κάνουν, ακόμα, και «ντουέτα» με τους ερωτικούς συντρόφους τους.

Από την άλλη, τα νεαρά μέλη της ομάδας φαίνεται να χρησιμοποιούν τη γλώσσα κατά κύριο λόγο για να εκφράσουν ανάγκες που έχουν να κάνουν με πείνα, με ήχους που παίρνουν τη μορφή ικεσίας προς τους ενηλίκους για να τους παράσχουν τροφή. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ