Τα Ζώα της Φάρμας επιστρέφουν [για 3 παραστάσεις]

Article featured image
Article featured image

Δεν επιβάλλεις δικτατορία για να περιφρουρήσεις την επανάσταση. Κάνεις επανάσταση για να επιβάλεις δικτατορία. Σημείωσε ο Τζορτζ Όργουελ, συγγραφέας της "Φάρμας των Ζώων". Και κάπως έτσι και στο έργο του H Φάρμα των Ζώων, τα ζώα μιας φάρμας επαναστατούν, αφού δεν μπορούν να ανεχθούν πλέον τη σκληρή αντιμετώπιση του ανθρώπου-αφέντη.

Το έργο που ανέβασε η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου Ένα τον περασμένο Μάιο επιστρέφει για τρεις παραστάσεις στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην Κύρια Σκηνή του Θεάτρου Ένα. 

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Τα ζώα μιας φάρμας προβληματίζονται γιατί έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που θυμούνται να είναι ελεύθερα. Η σκλαβιά κάτω από τον αφέντη κτηνοτρόφο Τζόουνς έχει γίνει συνήθειο. Τα περισσότερα ζώα είναι σε άγνοια καλύτερων ή χειρότερων ημερών και κάποια που καταλαβαίνουν έχουν αποκτήσει πεσιμιστική ή υποτακτική στάση. Όταν ξαφνικά ο Ολντ Μέιτζορ, ένα γουρούνι το οποίο είχε την τύχη να ζήσει περισσότερα χρόνια από άλλα ζώα και φτάνει προς το τέλος της ζωής του, συγκεντρώνει τα ζώα και τους βγάζει έναν λόγο που τα γεμίζει περηφάνια, δημιουργώντας τους σκέψεις για το μέλλον... Επαναστατικές σκέψεις!

Το έργο σκηνοθετεί ο Αντρέας Χριστοδουλίδης. Πρωταγωνιστούν οι: Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Έρικα Μπεγέτη, Πέννυ Φοινίρη, Αντρέας Μακρής και ο Χάρης Ευριπίδου. Σκηνογραφική επιμέλεια: Κρίστυ Πολυδώρου. Φωτισμός: Αντρέας Χριστοδουλίδης, Χρίστος Χαραλάμπους.

Πληροφορίες: 22348203.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ