To επίμαχο tweet στο Euobserver

Article featured image
Article featured image

«Έλληνας βουλευτής εκτοξεύει ομοφοβικές ύβρεις κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη διαδικτυακή πύλη Euobserver, όπου γίνεται αναφορά στην αναστάτωση που προκάλεσε στο Twitter μήνυμα του βουλευτή Αχαϊας Νίκου Νικολόπουλου, το οποίο περιείχε υβριστικό σχόλιο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο κ. Νικολόπουλος δέχτηκε σφοδρή κριτική στο Twitter για το επίμαχο μήνυμα με τον κ. Μπετέλ να του απαντά: «Χαίρεται, άκουσα ότι θέλετε να μου πείτε κάτι, αλλά εγώ δε μιλώ ελληνικά. Συγγνώμη» και ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας έγραψε στον Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό: «Αγαπητέ Ξαβιέ Μπετέλ, ευχαριστώ για τη βοήθειά σας να αποκαλύψουμε το βρώμικο πρόσωπο κάποιων «πολιτικών» μας.

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε: «Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Λουξεμβούργου και με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι τέλειες και δεν θα επηρεαστούν από τα σχόλια ενός απομονωμένου πολιτικού». Ο Euobserver αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι πρώην υφυπουργός Εργασίας και θεωρήθηκε στενός σύμμαχος του Έλληνα πρωθυπουργού, πριν παραιτηθεί λόγω ασυμφωνίας με τους όρους του προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας.

Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων κατά το παρελθόν έτος, με την αύξηση να οφείλεται, εν μέρει, στην άνοδο του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, εκτιμά ακόμη ο Euobserver.

Τέλος επισημαίνεται ότι ο κ. Μπετέλ μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Έλιοτ Ντι Ρούπο είναι δύο ηγέτες στην ΕΕ που έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλοι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ