Το παίρνεις το γράμμα;

Article featured image
Article featured image

«Χάσκιασμα». Όταν απ’ το πρωί περνάει απ’ την οθόνη σου η «ΕΙΔΗΣΗ-ΣΟΚ!», μετά η είδηση η «σοβαρή» -που κανονικά θα ‘πρεπε να σου προκαλεί σοκ- κι αυτή θα την καπαρώσει η φώτο με τον σκύλο του γείτονά σου, χάσκιασμα το λεν στο χωριό των σόσιαλ μίντια μου. 

Κάπως έτσι χασκιάστηκα χθες όταν κάπου μεταξύ των γυμνών φώτος της Jennifer Lawrence, ακόμα ένα χολιγουντιανό βίντεο απαγχονισμού και τα κείμενα-φωτογραφίες που αφορούσαν στην ανταύγεια της ανανεωμένης Αριστοτέλους, πέρασε από μπροστά μου το τιτλάκι «Ερντογάν: Δεν μου έχει έρθει καμιά επιστολή Αναστασιάδη».

Πατάω, [με την ατάκα να μου θυμίζει συνομιλία του είδους «Ε, δεν πήρα το μήνυμα σου…», «Αφού νά, το ‘χω μες τα send»!] να δω η χασκιασμένη περί τίνος πρόκεται.

«Εξελίξεις» στο κυπριακό μύριζε το πράμα.

Κάτσε να δούμε το happening, κάνοντας πρώτα διπλό-παράθυρο-εικόνα, απ’ την μια τον Ερντογάν κι απ’ την άλλη τον Αναστασιάδη.

Θέλει λέει ο τελευταίος να στείλει στον πρώτο μια επιστολή. Το περιστέρι καταργήθηκε, τα κυπριακά ταχυδρομεία είναι busy γιατί πήραν ρόλο ΚΕΠ, σου λέει ας την δώσω κάποιου που θα περνάει απ’ τις περιοχές του Ταγίπ να την πάρει.

Απ’ τις περιοχές του Ταγίπ θα περνούσε ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ της Ελλάδος ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος.

Στο Twitter αυτόν τον λέμε «Μπένι». Έχει και ολόκληρο hashtag αφιερωμένο στην αφεντιά του που πραγματεύεται περισσότερο ανέκδοτα για το υπέρβαρό του παρά οτιδήποτε έχει να κάνει με την πολιτική του καριέρα.

Και λέει στον Μπένι ο Αναστασιάδης «Μιας και θα πεταχτείς απ’ την Άγκυρα, δεν παίρνεις κι αυτή την επιστολή στον Ταγίπ;».

Αυτοί που ξέρουν και όλα τα κόβει ο νους τους, μπορούν να στο βαπτίσουν «διπλωματία», να διαβάσουν between the lines και να κάτσουν να σου εξηγήσουν με το νι και με σίγμα πως δουλεύει το πολιτικό σύστημα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Εμένα απ’ την άλλη σαν χώσιμο μου ακούγεται. Κι εγώ στη φίλη μου την Μαρία θα πω «Ρε, μιας και θα περνάς από Έγκωμη, δεν κάνεις και μια στάση να μου αφήσεις τα ρούχα στο καθαριστήριο;».

Πάει που λες ο Μπένι στην Άγκυρα, με την επιστολή Αναστασιάδη πάντα στην τσέπη -στην άλλη τσέπη το σπέαρ σάντουιτς- και την δίνει σ’ ένα υψηλόβαθμο του τουρκικού υπουργείου. Την επιστολή, όχι το σάντουιτς.

Λογικό να την δώσει αλλού. Για την ορκωμοσία του Ερντογάν πήγαινε. Δεν θα του ευχότανε «Καλή αρχή -και στα δικά μου- πάρε και μια επιστολή που σου στέλνει ο Αναστασιάδης απ’ την Κίπρις». Την έδωσε στο στέλεχος ο άνθρωπος.

Κατεβαίνει μετά ο Ταγίπ και δίνει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ψευδο-Έρογλου και τον ρωτάνε αν πήρε ετούτη την επιστολή που του στείλαμε αεροπορικώς με τον Μπένι και το σάντουιτς.

Ο fit Ταγίπ κάνει την πάπια, ρωτάει ποιος πήρε στην Άγκυρα αυτή την επιστολή και δηλώνει πως «Δεν έχει φτάσει τέτοια επιστολή σε μένα». [Εδώ σε θέλω γατοκομάντο πολιτικέ αναλυτή]. Και συμπληρώνει πως «Οι επιστολές των άλλων έρχονται». [Το τελευταίο δεν μπορώ να το σχολιάσω, δεν τις συμπαθούσα ποτέ τις Μπάρμπι].

Πίσω στα δικά μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «η κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει πως η επιστολή έφτασε στον Τούρκο πρόεδρο» και τα διάφορα. Μέχρι να μας το αναλύσουν, να δουν και να πουν, πρόλαβαν γράφτηκαν και δέκα κείμενα στα ονλάιν για τα νέα σκηνικά της Αριστοτέλους και λογομάχησαν και 15 πλάσματα στα κόμμεντινγκ αν αντιγράφει την Μενεγάκη ή όχι.

Εν τω μεταξύ, απ’ ότι θυμάμαι, λίγες μέρες πριν την δήλωση του κυβερνητικού μας Χριστοδουλίδη -η οποία μας κράτησε παρέα μία ολόκληρη μέρα- κάπου μεταξύ των «αποκλειστικών» φωτογραφιών απ’ τις ανέμελες διακοπές του φρεσκοχωρισμένου ζεύγους Κωστόπουλου-Μπαλατσινού κι όλων αυτών που ζεστάθηκαν και μπουγελώνονταν, κάπου το είδα να περνάει απ’ το timelime μου. Έλεγε πως «Έγκυρες πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως…» ο Μπένι το πήρε το γράμμα. Κι ότι, μάλιστα, μίλησε για το περιεχόμενό του τόσο στον Ερντογάν [που δεν το πήρε το γράμμα], όσο και στον Νταβούτογλου [που έχω την εντύπωση πως δεν τον ρωτήσαμε μπας και το πήρε αυτός].

Και για να τελειώνουμε με τα πολιτικά τερτίπια, να σας μεταφέρω πως άλλες «έγκυρες πηγές» κατέληξαν σε τρεις εκδοχές για το τι περιείχε η επιστολή Αναστασιάδη:

Εκδοχή Α:

Συγχαρητήρια για την εκλογή σας! Με αγάπη, ακόμα ένας πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας που ευελπιστεί στην καλή θέληση της Τουρκίας όσον αφοράν στη λύση του κυπριακού. ΧΧΧ

ΕΚΔΟΧΗ Β:

Ιδιωτικοποιούμε αύριο την Cyta! Να πέσει σύρμα αμέσως στον γιο σας, αν ενδιαφέρεται να μας κατεβεί ως στρατηγικός επενδυτής.

ΕΚΔΟΧΗ Γ:

Το χαλούμι είναι κυπριακό και εμείς είμαστε hellene και hellim δεν θα το λέμε κύριος. Καλή σταδιοδρομία.

Κι ο Ερντογάν μπορεί τώρα να διαλέξει απ’ τις τρεις εκδοχές την… καλύτερη και να σχολιάσει. Θα μας σπαταλήσει ακόμα μια μέρα απ’ την ονλάιν ζωή μας, αλλά τι να κάνουμε. Πρέπει να κλικάρουμε και κάνα πολιτικό ρεπορτάζ. Μην μας πουν ότι δεν ενημερωνόμαστε για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κυπριακό που μας αποσπούν απ’ την υποτονική πραγματικότητά του.

*Χθες κάπου μεταξύ «σοβαρών» και «χαζών» ειδήσεων πέρασε απ’ το τάιμλαιν μου το βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις του Ψινάκη-δήμαρχου. Μια απ’ αυτές ήταν: «Θα σας παρακαλούσα να είστε καθαροί, λουσμένοι και να μην βρωμάτε. Να είστε επίσης ευγενικοί με τον κόσμο και εργατικοί. Θα με φάτε στη μάπα για 5 χρόνια και θα σας φάω κι εγώ άλλα τόσα». Και ρωτάω, καλέ μου Citizen. Μέσα σ’ όλη αυτή την παράνοια, μήπως να μας χρειάζονται περισσότεροι μάνατζερ για να κλείσει το καρέ;

Τουλάχιστον αυτοί, ξέρουμε πως το παίρνουν το γράμμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ