«Ρεμπέτικο Unplugged» [Γιώργος Νταλάρας]

Article featured image
Article featured image

O Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει σε Λεμεσό και Λευκωσία την παράσταση «Ρεμπέτικο Unplugged», όπου στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι-αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, ένα είδος που ο σπουδαίος ερμηνευτής έχει προσεγγίσει με συνέπεια και γνώση.

Γνώστης βαθύς ο ίδιος της παράδοσης αυτού του τραγουδιού, έδωσε στο ρεμπέτικο μια καινούργια ώθηση, κάνοντας γνωστά τα διαχρονικά στοιχεία αυτού στο κοινό της Ευρώπης.

Σπουδαίο είναι πως ορισμένοι κριτικοί στην Ευρώπη, έχουν συνδέσει αυτές τις συναυλίες του ρεμπέτικου με άλλα σημαντικά παραδοσιακά είδη μουσικής, όπως για παράδειγμα το φλαμένγκο και το φάντο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου, ή συνθετών όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Απόστολος Χατζηχρήστος τραγούδια κοσμήματα της μουσικής μας προίκας.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00, €25 & Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου. Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία, 20.30, €20 & €25. Πληρ. 22314507.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ