«Σεβασμός, αλληλεγγύη, ελευθερία και πάρτι»

Article featured image
Article featured image

Από τη βερολινέζικη σκηνή μας έρχεται και ο δεύτερος συνεντευξιαζόμενος μας καλλιτέχνης που θα εμφανιστεί στο φετινό Άφρο Μπανάνα.

O Franz Underwear ξεκίνησε ως διοργανωτής Electronic-Disco πάρτι, μαζί με το Slow Motion collective ενώ πλέον θα τον βρεις σε τακτική βάση σε δύο από τα καλύτερα καθιερωμένα events του Βερολίνου, καθώς και σε clubs σε όλη την Ευρώπη. 

Στο μεταξύ, για όλους όσοι δεν έτυχε ακόμη να ενημερωθούν, να υπογραμμίσουμε πως τελικά το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί στο Δάσος της Αθάλασσας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά στον Κόρνο. 

 

Γράφει ο Mr. Fox 

 

Που είσαι αυτήν τη στιγμή και πώς περνάς τον χρόνο σου αυτές τις μέρες;

Ήρθα για μια σύντομη επίσκεψη στην πόλη μου, την Πεσκάρα στην Ιταλία, όπου εξερευνώ τα οινοποιεία της περιοχής και περνώ πολύ χρόνο στην παραλία με παλιούς φίλους. 

Πως θα περιέγραφες τα σετ σου και τον ήχο σου;

Μου αρέσει να μιξάρω διάφορα στυλ μουσικής με διάφορα συναισθήματα. Τα σετ μου πάντα αρχίζουν να διηγούνται μια ιστορία που συνήθως καταλήγει αλλού απ’ όπου θα περίμενες. Πάντα με λίγο Electro, Italo, House, Disco, New Wave και New Beat να μιξάρονται με όλους τους πιθανούς τρόπους.       

Ακούγοντας λίγο τα σετ σου και τις μουσικές σου στο Soundcloud, νιώθω ότι ο τόπος που κατάγεσαι έπαιξε σημαντικό ρόλο στον ήχο σου ως DJ και παραγωγό μουσικής. Πώς επηρέασε το στυλ σου και τον ήχο σου το γεγονός ότι προέρχεσαι από την Ιταλία;  

Έχεις απόλυτο δίκαιο, το άκουσμα ιταλικής μουσικής της δεκαετίας του 80 είναι σταθερό στις παραγωγές μου και στα σετ μου και μου δίνει πολλή ευχαρίστηση όταν στο τέλος ενός σετ μιλώ με κόσμο που έχει ήδη καταλάβει ότι είμαι Ιταλός. Μου αρέσει η ιδέα ότι ο κόσμος νιώθει αυτό που ακούει και το αναγνωρίζει, παρόλο που μπορεί να μη ξέρει ακριβώς τι είναι. Η ιταλική χορευτική μουσική νομίζω έχει άποψη και πολύ συγκεκριμένο στυλ, μου αρέσει πολύ να την επεξεργάζομαι στα σετ μου με διάφορους τρόπους, κρατώντας πάντα την αρχική γοητεία της και την ταυτότητα της.

Πώς προέκυψε το Franz Underwear; 

Ήταν παρατσούκλι που μου έβγαλαν οι φίλοι μου όταν ήμουν έφηβος και το κράτησα και στην καριέρα μου ως DJ.

Με τόσα πρότζεκτς με τα οποία ασχολείσαι, όπως τις μουσικές παραγωγές σου, τα ιβεντ που διοργανώνεις, το djing και τη δισκογραφική σου, πώς διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου και τι σχέδια έχεις για το μέλλον;       

Ο χρόνος στο Βερολίνο πετά και είναι πολύ δύσκολο να τα κάνεις όλα. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μένω συγκεντρωμένος, πράγμα το οποίο επίσης είναι πολύ δύσκολο στο Βερολίνο.

Στο άμεσο μέλλον θα αρχίσουμε να βγάζουμε περισσότερους δίσκους με την Slow Motion Records, έχουμε υπολογίσει περίπου δέκα δίσκους μέσα στον επόμενο χρόνο. Το φθινόπωρο θα ξεκινήσω επίσης μια καινούρια δισκογραφική, η οποία θα ασχολείται με διεθνές ήχους της New Wave Electro και θα έχει στενή σχέση με τα Wrong Era πάρτι που διοργανώνω στο Βερολίνο εδώ και 4 χρόνια.   

Τι μουσική άκουγες όταν ήσουν έφηβος και ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που θυμάσαι να αγοράζεις;

Όταν ήμουν έφηβος άκουγα Noise και Psychedelic Rock και γούσταρα πολύ τους Ministry, Sonic Youth, Melvins και Deux. Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα νομίζω ήταν το Daydream Nation των Sonic Youth.  

Προερχόμενος από μια χώρα με απίστευτη παράδοση στη μαγειρική όπως την Ιταλία, τι είδους σνακ τρως μετά από ένα έντονο gig στο Βερολίνο;

Το βράδυ τίποτα. Συνήθως φτιάχνω μια μακαρονάδα μόλις ξυπνήσω μετά από μια έξαλλη νύχτα για να μου δώσει την ενέργεια που χρειάζομαι για να ξαναρχίσω από την αρχή.   

Πώς ένιωσες όταν σε προσέγγισαν τα παιδιά από το ABR για να παίξεις στο φετινό φεστιβάλ και τι περιμένεις να βρεις σε αυτό;

Έχω πολλούς Κύπριους φίλους που έχουν έρθει στο φεστιβάλ και όλοι λένε ότι είναι πολύ ωραίο ιβέντ, επίσης ο Ed Davenport που έπαιξε στο περσινό φεστιβάλ, μου είπε τα καλύτερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα έρθω και επίσης γουστάρω που θα συνδυάσω ένα Dj gig με διακοπές.   

Όπως αναφέρει και το όνομα του φεστιβάλ, το ABR δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ μουσικής, είναι μια πολιτεία, μια ιδέα που έχει της ρίζες της στα πρότυπα της κοινότητας ή μιας φυλής. Ποια τέσσερα στοιχεία θα επικρατούσαν στη δική σου ιδανική πολιτεία;   

Σεβασμός, αλληλεγγύη, ελευθερία και συνεχές πάρτι!

Ο Franz Underwear θα παρουσιαστεί στο «The Mothership», το 4ο Φεστιβάλ του The Afro Banana Republic, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

 

Ακούστε ένα σετ του Franz εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ πατήστε εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ