Ο Παναγιώτης Μιχαήλ στο Point Centre for Contemporary Art

Article featured image
Article featured image

Απ’ τα ιδρυτικά μέλη του «pick nick projects», μιας ομάδας που οργανώνει παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και δράσεις στην πόλη, ο Παναγιώτης Μιχαήλ παρουσιάζει αυτό το διάστημα τη δουλειά του στο Point Centre for Contemporary Art.

 

Ο καλλιτέχνης που εκπροσώπησε την Κύπρο στη Μπιενάλε Βενετίας το 2005, μας συστήνει αυτό το μήνα το αποτέλεσμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών «Künstlerhaus Bethanien» του 2013. Τίτλος της έκθεσης: «entitled». Μέσα απ’ τη δουλειά του, ο Παναγιώτης Μιχαήλ, ασχολείται μ’ αυτό στο οποίο μπορεί να ‘ναι κανείς δικαιούχος, «entitled» δηλαδή, το σπίτι. Η έκθεση που προηγήθηκε στο Künstlerhaus ήταν λιγότερο εστιασμένη στην κοινωνική ευτυχία που μπορεί να υποδηλώνει ένα οικοδόμημα και τα περιεχόμενά του.

«Ο Παναγιώτης Μιχαήλ δημιουργεί μία ατμόσφαιρα, προκαλώντας με κομψό τρόπο διαθέσεις παρακινούμενες από αυτό που αισθανόμαστε ότι μπορούμε δικαιωματικά να βιώσουμε. […]Ίσως, δεν οραματίζεται το χαμένο σπίτι των παιδικών ονείρων ως ένα παντοτινό σπίτι του μέλλοντος αλλά ως μικρές, παροδικές χειρονομίες μιας γαλήνιας διάθεσης, όπου μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν», αναφέρει η Μαρία Πετρίδη στο σημείωμά της.

 

Fences, wood and metal, 2013 ©David Brandt photography 

 

Golden, pencil on wall, 2014  ©Nicos Louka photography 

 



Photograph, framed photograph 2013 ©David Brandt photography 



*Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου με 10 Οκτωβρίου στο Point Centre for Contemporary Art στη Λευκωσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ