Λανσάρονται οι απευθείας αγορές μέσω twitter

Article featured image
Article featured image

Το πρώτο βήμα για την εμπορευματοποίηση του Twitter είναι γεγονός και γίνεται με τη μορφή του κουμπιού «Buy», ενός πλήκτρου για άμεση αγορά μέσα από τις διαφημίσεις που προβάλλονται στο δίκτυο.

«Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε έναν νέο τρόπο για εσάς να ανακαλύπτετε και να αγοράζετε προϊόντα στο Twitter. Για ένα μικρό ποσοστό χρηστών στις ΗΠΑ, το οποίο  θα αυξηθεί με το πέρασμα του καιρού, κάποια tweets από τους συνεργάτες δοκιμών μας θα ενσωματώνουν το κουμπί «buy», επιτρέποντάς σας να αγοράζετε απευθείας από το Tweet» αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο blog του Twitter.

Αρχικά η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και ορατή μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των Αμερικανών χρηστών του που θα μπαίνουν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω mobile συσκευών και όχι μέσω υπολογιστή. Αργότερα θα επεκταθεί.

Πατώντας το σχετικό Buy button, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να οδηγείται σε μία σελίδα αγοράς ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας, όπου θα πρέπει να δώσει στοιχεία αποστολής και κάποιες πληροφορίες χρέωσης. Το Twitter τονίζει ότι όλες οι πληροφορίες αυτές θα είναι κρυπτογραφημένες, επομένως δεν θα κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Μάλιστα, μετά την πρώτη χρήση της υπηρεσίας τα δεδομένα αυτά θα αποθηκεύονται και έτσι ο χρήστης δεν θα έχει ανάγκη να τα πληκτρολογεί κάθε φορά που θα κάνει μία αγορά.

Σύμφωνα, με το blog post του Twitter, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να αφαιρεί τα στοιχεία αυτά από τους servers όποτε το επιθυμεί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ