Η «Μεσόγειος» στην κεραμική [στο Μουσείο Θάλασσα]

Article featured image
Article featured image

Παρουσιάζεται στο κοινό από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014, στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα της Αγίας Νάπας, η ομαδική έκθεση κεραμικής «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» των καταξιωμένων καλλιτεχνών Φώτου Δημητρίου, Βάσου Δημητρίου, Μυρώς Ψαρά, Σταύρου Σταύρου, Αναστασίας Λαμπασκί, Ευθύμιου Συμεού, Χριστιάνας Χαραλάμπους, Νίνας Ιακώβου και Άντρης Ιώνα.

Η έκθεση περιλαμβάνει 27 κεραμικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Ένα καλλιτεχνικό ταξίδι με σεβασμό στην επίδραση της Μεσογείου στο νησί, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μια πρωτότυπη και πρωτοποριακή εικαστική έκθεση που αναδεικνύει με γήινα χρώματα την ωραιότητα και ομορφιά της Μεσογείου με την παρουσίαση κεραμικών ψαριών, καραβιών, κογχυλιών, οστράκων και άλλων θαλάσσιων οργανισμών.

Οι διακεκριμένοι Κύπριοι κεραμιστές, μας εκπλήσσουν με τη διεισδυτική ματιά τους και το οξυδερκές μοντέρνο πνεύμα τους σε ξεχωριστά έργα φτιαγμένα από πηλό, πάντοτε σε συνάρτηση με μια καθόλα συναρπαστική εξύμνηση της Μεσογείου.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 10 Σεπτεμβρίου στις 19:30. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα: 09:00-15:00, Τρίτη-Σάββατο: 09:00-17:00. Πληρ. 23816366.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ