Όταν μας «τραπέζωσε» η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής

Article featured image
Article featured image

Αν έχεις τύχη διάβαινε κι εμείς είχαμε την τύχη να δειπνίσουμε μαζί με την Εθνική Ομάδα Μαγειρική Κύπρου, απολαμβάνοντας μάλιστα τα εξαιρετικά πιάτα με τα οποία θα διαγωνιστεί στο Λουξεμβούργου τον προσεχή Νοέμβριο.

Θες να μάθεις τι καλούδια δοκιμάσαμε στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό, όπου παρατέθηκε το επίσημο δείπνο; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που θα δοκιμάσουν κριτές και κοινό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής του Λουξεμβούργου. Βραβευμένες γεύσεις με τις οποίες οι σπουδαίοι chefs μας πάνε για να διακριθούν εκ νέου.

 

Το μενού

Η αρχή έγινε με σιγοψημένο μαρινάτο φρέσκο σολομό, κανελόνι με καραβίδα και λαβράκι, αφρό ταραμά και αποξηραμμένη ελιά Καλαμάτας, ζωμό από οστρακοειδή και κονφί λεμονιού. Το κρασί που συνόδευσε το πρώτο πιάτο ήταν το Chardonnay του Αργυρίδη, σοδειάς 2013.

Το δεύτερο πιάτο ήταν κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής σε τρεις παραλλαγές: η πρώτη στήθος ψημένο σε κενό αέρος, η δεύτερη μπούτι τερίν και η τρίτη κεφτές με φουά γκρα ραγού από άγρια μανιτάρια. Και όλα αυτά συνοδεύονταν από ψητά λαχανικά με κολοκάσι, πατάτα ψημένη σε κουρκουμά και ζωμό κουμανδαρία. Το δεύτερο πιάτο συνοδεύτηκε από εξαίρετο Shiraz Βλασίδη του 2012.

Για επιδόρπιο, στο τραπέζι ήρθε κονφί ανανά, σαμπλέ βανίλιας, μους από άσπρη σοκολάτα με αχλάδι, ζεστή πουτίγκα αμυγδάλου, παγωτό βανίλιας και σάλτσα από άγρια φρούτα δάσους. Μια κουμανδαρία Τσιάκκας του 2008 ανέδειξε ακόμα περισσότερο τα αρώματα αλλά και την αίσθηση από Κύπρο και στο επιδόρπιο.

 



Οι διακρίσεις

Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής ιδρύθηκε το 2001 από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου. Αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας με βάση τις επαγγελματικές τους δεξιότητες. Η αρχή των διακρίσεων έγινε το 2008 όπου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στο Erfurt της Γερμανίας κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο και τρία αργυρά. Το 2010 στον Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο η Ομάδα μας κατάφερε να κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια και τον Οκτώβριο του 2012 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής η ομάδας μας κατάκτησε δύο χάλκινα μετάλλια. Τον προσεχή Νοέμβριο καλείται να αντιπροσωπεύσει το νησί μας στο Λουξεμβούργο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής.

 



Οι chefs

Την Εθνική μας Ομάδα απαρτίζουν οι Γιώργος Δαμιανού (Ανώτερος Διευθυντής), Παναγιώτης Χαραλάμπους, Νίκος Παπανικολάου, Σταύρος Χατζήκυριακος, Σταύρος Κακοφεγγίτης, Μάριος Κακόψητος, Σοφοκλής Ανδρέου, Νέαρχος Αριστείδου, Δημήτρης Γιάκος, Μάριος Ευσταθίου και Βαλεντίνος Μιχαήλ.


Πηγή: Time Out Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ