O Αυστραλός πρωθυπουργός την είδε Αβορίγινας [θα κυβερνήσει από μια τέντα]

Article featured image
Article featured image

Από μια τέντα στην περιοχή «Arnhem Land», μια απομονωμένη κοινότητα των Αβορίγινων θα κυβερνήσει τη χώρα του για μία εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.

Η τέντα που τον φιλοξενεί έχει γεμίσει με κυβερνητικούς αξιωματούχους, όμως ο Άμποτ προσπαθεί να ζήσει όσο μπορεί πιο πιστά στην καθημερινότητα των Αβορίγινων.

Ο Τόνι Άμποτ εξετάζει πρόταση για να δοθούν τρεις θέσεις στη γερουσία (με τη μέθοδο της ποσόστωσης) αποκλειστικά σε ιθαγενείς και την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αναγνωριστούν στο σύνταγμα οι Αβορίγινες ως οι πρώτοι κάτοικοι της Αυστραλίας.

Εκτός όμως από τα προβλήματα της κοινότητας ο Αυστραλός πρωθυπουργός έχει αυτές τις μέρες να διαχειριστεί και σημαντικά ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Μόλις χθες η κυβέρνησή του ανακοίνωσε ότι θα στείλει εξακόσιους άνδρες και έως οκτώ μαχητικά αεροσκάφη «Super Hornet» στη Μέση Ανατολή, ενόψει πιθανών επιχειρήσεων κατά του ισλαμικού κράτους στο έδαφος του Ιράκ. 

Επίσης, για πρώτη φορά μετά το 2003, η Αυστραλία αύξησε το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από «μεσαίο» σε «υψηλό», εκτιμώντας ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τρομοκρατική επίθεση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ