Διεθνής Ημέρα Τουρισμού στη Λευκωσία [με πολλές εκπλήξεις]

Article featured image
Article featured image

Με δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία, περιπάτους στην παλιά πόλη αλλά και μια «Γιορτή Παγωτού» γιορτάζει η Λευκωσία τη Διεθνή Ημέρα Τουρισμού.

 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει αυτές τις εκδηλώσεις με στόχο να προβληθεί η πρωτεύουσα, τόσο στους ντόπιους όσο και στους ξένους τουρίστες.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 μέχρι τις 16.30, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις στα μουσεία της Λευκωσίας (Λεβέντειος Πινακοθήκη, Μουσείο Τεχνών Μιχαλάκη και Λουκίας Ζαμπέλλα, Μουσεία Παγκυπρίου Γυμνασίου, Βυζαντινό Μουσείο, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Μουσείο Ιστορικής Μοτοσυκλέττας, ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη, Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τσιάπρα Πιερίδη) δωρεάν ξεναγήσεις και περίπατοι στην παλιά Λευκωσία, καθώς και δωρεάν ξενάγηση με το Τρενάκι του δήμου.



Το ίδιο απόγευμα, στις 17.30, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη γιορτή παγωτού στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου. Στο χώρο της τάφρου της Πύλης Αμμοχώστου, θα παρέχεται ψυχαγωγία για παιδιά, ενώ θα υπάρχει μουσική, καφετέρια με κυπριακά εδέσματα και φυσικά, δωρεάν παγωτό!

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 22889600 ή κάντε κλικ στο www.facebook.com/visitnicosia.

 

Cover photo: peacexchange.wordpress.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ