Τζιχαντιστές επιχειρούν να ταξιδέψουν μέσω Κύπρου

Article featured image
Article featured image

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μετά την προσπάθεια τζιχαντιστών να χρησιμοποιήσουν αεροδρόμιο της Κύπρου, με στόχο να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία.

 

Από ευρωπαϊκές χώρες έφτασαν οι τζιχαντιστές οι οποίοι χρησιμοποίησαν κυπριακό αεροδρόμιο για να μεταβούν προς το Ιράκ και τη Συρία, ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι εν λόγω επίδοξοι μαχητές, οι οποίοι τελικά ανακόπηκαν και εστάληκαν πίσω στις χώρες προέλευσής τους, συνελήφθησαν βάσει πληροφοριών που έλαβε η (ΚΥΠ) από ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπολύσει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τα ίχνη όσων στρατολογούνται και έχουν την πρόθεση να μεταβούν από δυτικές χώρες προς το Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας στη «Σ» ο προϊστάμενος της ΚΥΠ, Ανδρέας Πενταράς, σημείωσε ότι ο αριθμός όσων έφτασαν στην Κύπρο και είχαν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος δεν ξεπερνά τους 10, όμως οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται για τη χώρα μας, σε σχέση με το μέτωπο που άνοιξε στις γειτονικές μας χώρες, είναι πάρα πολλοί. Ο κίνδυνος να εμπλακεί η χώρα μας, έστω έμμεσα, στη διαμάχη που γίνεται στην περιοχή είναι μεγάλος, καθώς τόσο η γεωγραφική εγγύτητα στις χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση όσο και η ύπαρξη μεγάλης αραβικής κοινότητας στο νησί μας και σε συνάρτηση με την χρησιμοποίηση της αεροπορικής βάσης του Ακρωτηρίου που βρίσκεται εντός των βρετανικών βάσεων ως ορμητήριο κατά των τζιχαντιστών, προκαλούν πονοκεφάλους στην ΚΥΠ.


Πηγή: Sigmalive / Σημερινή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ