Πως να βοηθήσετε τον υπολογιστή σας να ζήσει περισσότερο

Article featured image
Article featured image

Το να αντικαταστήσεις τον παλιό σου υπολογιστή με ένα καινούριο δεν είναι πάντοτε η καλύτερη ιδέα, αφού είναι μια διαδικασία που «κοστίζει». 

Για να αποφύγετε αυτήν την ταλαιπωρία, σας προτείνουμε μερικούς τρόπους για να βοηθήσετε τον παλιό σας υπολογιστή να «ζήσει» περισσότερο.

 

1. Διαδίκτυο

Υπολογιστής χωρίς διαδίκτυο δε λέει, γι’ αυτό πριν να σερφάρετε βεβαιωθείτε πως έχετε κατεβασμένο ένα καλό antivirus και κάποιο λογισμικό ανίχνευσης spyware για να αποφύγετε τον κίνδυνο της εκθέσεις σε ιούς, trojans, spyware, malware, phishing και απάτες.

Τα προβλήματα αυτά δεν βλάπτουν μόνο τον υπολογιστή σας αλλά και σας αφού τα προσωπικά σας δεδομένα είναι σε κίνδυνο.

2. Καθαριότητα

Εκτός από το ότι είναι η μισή αρχοντιά η καθαριότητα μπορεί να βοηθήσει τον υπολογιστή σας να κρατήσει περισσότερο.

Οι υπολογιστές που είναι γεμάτοι σκόνη θερμαίνονται περισσότερο από ότι οι καθαροί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σκουπάκια που απομακρύνουν την σκόνη και διάφορες άλλες ακαθαρσίες από τον υπολογιστή.

3. Αρχεία Junk:

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν αγοράζετε ένα νέο υπολογιστή είναι να απεγκαταστήσετε όλα τα άχρηστα αρχεία ή bloatware που έρχονται συσκευασμένα με αυτό. Τα προγράμματα αυτά δεν είναι χρήσιμα και επιβραδύνουν την απόδοση του υπολογιστή σας.

4. Μπαταρία:

Για να βοηθήσετε τη μπαταρία του υπολογιστή να κρατήσει για χρόνια πρέπει να γίνεται η σωστή φόρτιση και επαναφόρτιση. Ποτέ μην αφήνετε τον υπολογιστή να φορτίζεται για ώρες ατελείωτες. Όταν η μπαταρία είναι γεμάτη, αφαιρέστε τον φορτιστή μέχρι να αδειάσει εντελώς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ