Το «αλλιώτικο» αγόρι και η μικρή Μαρία [η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία «Cuerdas»]

Article featured image
Article featured image

Ένα αγόρι με αναπηρία, ένα αγόρι «αλλιώτικο» από τα άλλα, έρχεται στο σχολείο. Κανείς δεν του δίνει σημασία εκτός από τη μικρή Μαρία. Στο τέλος της ιστορίας το αγόρι «φεύγει» και τότε η μικρή Μαρία αποφασίζει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει!

 

Η αθώα ψυχή ενός παιδιού μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη όχι μόνο για όλη τη ζωή του αλλά και για τη ζωή των γύρω του. Η ευαισθησία, η αυταπάρνηση, η άγνοια της ιδιοτέλειας, διδάσκουν δύναμη και όχι αδυναμία.

Και ο πόνος της απώλειας στην τρυφερή παιδική ηλικία, μπορεί να σημαδέψει για πάντα το δρόμο της ευθύνης, το δρόμο της ζωής του καθενός από εμάς.

Παρόλο που το βίντεο είναι στα ισπανικά, εντούτοις δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να το δείτε αφού η δύναμη της εικόνας είναι πολύ μεγάλη.

Και για να είμαστε πιο ακριβείς, η μικρού μήκους ταινία «Cuerdas» (Χορδές), του Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Solis, η οποία μάλιστα απέσπασε βραβείο «Goya» ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, πραγματεύεται την τρυφερότητα και τη φιλία ανάμεσα σε δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ