Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τη μόνιμη πηγή μας σε θέματα πρόβλεψης του καιρού, το Weather Forecast Cyprus, από σήμερα Σάββατο (27/9) αναμένονται βροχές και καταιγίδες, όπως επίσης και πτώση της θερμοκρασίας.

Στον 1 χάρτη βλέπουμε τις ψυχρές αέριες μάζες με αποκοπή ψυχρής λίμνης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αιγαίο. Όλο αυτό το σύστημα θα κινείται προς την Κύπρο αλλάζοντας κατά πολύ τον καιρό μας. Έντονη είναι και η αστάθεια που θα επικρατεί ευνοώντας έτσι και καταιγίδες.

 



Στα δυτικά (συμπεριλαμβανομένων και ορεινών περιοχών στα δυτικά), νοτιοδυτικά, βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της Κύπρου, υπάρχει πιθανότητα κατά 50-80% για βροχές και 35-55% για καταιγίδες.

Στα νοτιοανατολικά η πιθανότητα για βροχές είναι στο 30-40%.

Σε ότι αφορά στους ανέμους, αυτοί θα είναι ενισχυμένοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ, ενώ τοπικά στα παράλια ενδέχεται να φτάνουν και τα 6 μποφόρ.

 



 

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως σημειώνεται στο Weather Forecast Cyprus, οι θερμές αέριες μάζες που επικρατούσαν στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες και η ζεστή θάλασσα, σε συνδυασμό με τις ψυχρές αέριες μάζες που κατεβαίνουν, ενδέχεται να δημιουργήσουν έντονα και ενίοτε επικίνδυνα τοπικά φαινόμενα. Και αυτό, όπως σημειώνει και ο Τάσος Ιεροδιακόνου στο site του, με κάθε επιφύλαξη.

Η φύση έχει τον τελευταίο λόγο.


Πηγή: Weather Forecast Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ