Στη Λεμεσό για... μικρού μήκους

Article featured image
Article featured image

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό, παρουσιάζει όπως κάθε χρόνο, ένα εξαιρετικό και ποικίλο πρόγραμμα με επίκεντρο την ταινία μικρού μήκους.

 

Οι κυπριακές ταινίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι:

«Το Νανούρισμα της Πεταλούδας», της Τώνιας Μισιαλή

«Haarschnitt», του Μάριου Νεοφύτου

«Not Now», του Μυρσίνης Αριστείδου

«Δωροθέα», του Σάββα Σταύρου

«Χρωματική Φαντασία», του Δανάης Παπαϊωάννου

«Schmuck», του Μιχάλη Χαπέσιη

«Letters to Cyprus», του Sholeh Zahraei και Kamil Saldun (cover photo)

«Afterthoughts», του Ιβάν Χαραλάμπους

 

και η ταινία «Aishe is Going on Vacation» (βλέπε φωτό) του Χάρη Θεραπή, που προβάλλεται εκτός διαγωνιστικού.

 

Tρία παράλληλα προγράμματα θα πλαισιώσουν το φετινό φεστιβάλ:

Το πρόγραμμα με τίτλο «Cult Retrospective»: Mια επιλογή ταινιών μικρού μήκους αφιερωμένη σε ταινίες cult, ταινίες που αγαπά κανείς με πάθος αλλά και «ενοχή» σε διάρκεια… μικρού μήκους.

Το πρόγραμμα «Amaze me»: Για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρουσιάζεται ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα-έκπληξη με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, και κριτές τους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Πρόγραμμα «Όψεις του Φανταστικού»: Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζει μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν στην 13η έκδοση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου», ένα ιδιαίτερα δημοφιλές καλοκαιρινό φεστιβάλ ταινιών animation, που πραγματοποιείται στην Κυπριακή ύπαιθρο. Φέτος, το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη της Παλαιπάφου στα Κούκλια.

 



Η ταινία «Schmuck», του Μιχάλη Χαπέσιη



Επιπλέον, o Dan Muggia, μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από την αναγέννηση των ταινιών μικρού μήκους στο Ισραήλ, θα παρουσιάσει ένα εξειδικευμένο σεμινάριο (master class) στο οποίο θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα αν οι ταινίες μικρού μήκους είναι μια ανεξάρτητη κατηγορία κινηματογράφου ή απλά ο πρόδρομος για την δημιουργία ταινιών μεγάλου μήκους.

 



Η ταινία «Δωροθέα», του Σάββα Σταύρου



Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμο, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.isffc.com.cy.

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Μάθετε περισσότερα για το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2014» στην επίσημη σελίδα του www.isffc.com.cy και στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook όπου ανανεώνεται καθημερινά.

Facebook: Int’l Short Film Festival of Cyprus

Twitter: @RialtoTheatreCy /#isffc14

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου).

Πληροφορίες: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 77777745.

www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ