Δέκα χρόνια επιτυχίες… [Παράξενες συμπεριφορές και κινήσεις στη φετινή Super League]

Article featured image
Article featured image

Ελλάδα 2004. Η χώρα πανηγυρίζει ακόμη την κατάκτηση του Euro, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων και βιώνει μία ανεπανάληπτη ευμάρεια την οποία θα αρχίσει να αποπληρώνει τέσσερα χρόνια αργότερα.

 

Ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη φέρνει στην Ελλάδα το μάγο Ριβάλντο ο οποίος μαζί με τον Τζιοβάνι και τον πιτσιρικά Καστίγιο κάνουν όργια. Όμως η αρχή δεν είναι η ιδανικότερη αφού στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει προλάβει να χάσει με 2-1 από την Ξάνθη και να φέρει ισοπαλία με τη Χαλκηδόνα. Τόσο παλιά πρέπει να ανατρέξουμε για να δούμε τον Ολυμπιακό να έχει απώλειες πέντε βαθμών στις πρώτες πέντε αγωνιστικές!

Βέβαια, τα χρόνια τότε ήταν πολύ διαφορετικά. Οι ελληνικές ομάδες ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής ξόδευαν εκατομμύρια με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο. Ενδεικτικά, η τελική βαθμολογία εκείνης της χρονιάς είχε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τον δεύτερο Παναθηναϊκό και την τρίτη ΑΕΚ να απέχουν μόλις ένα και τρεις βαθμούς αντίστοιχα. Επιπλέον, η «παράγκα» είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα μετά τις έρευνες Φλωρίδη (βλέπε κασέτες Τριανταφυλλόπουλου) με αποτέλεσμα την προηγούμενη χρονιά το πρωτάθλημα να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί ο φετινός Ολυμπιακός να μην δυσκολευτεί να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα αλλά κάποιες συμπεριφορές και κινήσεις στις πρώτες αγωνιστικές δεν παύουν να μας παραξενεύουν. Το πρώτο παράξενο είναι η διαιτησία. Όχι, δεν έσφαξε τον Ολυμπιακό όπως γραφικότατα φωνάζουν οι Θεοδωρίδης-Καραπαπάς, αλλά δεν τον έσπρωξαν κιόλας. Κι αυτό στα χρόνια της νέας παράγκας είναι εξίσου ακατανόητο με το τι συμβαίνει στο Area 51. Επιπλέον, οι δανεικοί στον αγώνα με το Περιστέρι αγωνίστηκαν κανονικά ενώ μέχρι στιγμής κι αν εξαιρέσεις τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί την ίδια επικοινωνιακή γραμμή με τον Ολυμπιακό οι μόνες αντιδράσεις για τη διαιτησία έρχονται από το στρατόπεδο των πρασίνων.

Μία λογική εξήγηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει να κάνει με την κάθοδο του Σκοτσέζου αρχιδιαιτητή Χιού Ντάλας. Ο Ντάλας λένε τα ρεπορτάζ είναι σοβαρός, δεν φοβάται να συγκρουστεί και έφυγε από το Ισραήλ επειδή προσπάθησαν να παρέμβουν στο έργο του. Βέβαια, ο ίδιος ο Ντάλας δηλώνει ότι στο παρόν στάδιο παρακολουθεί και αξιολογεί και πως δεν σκοπεύει να παρέμβει ακόμη. Όμως έστω και η υποψία ότι το νέο αφεντικό των διαιτητών δεν ανήκει στο γνωστό παρεάκι της ΕΠΟ που παίρνει απευθείας εντολές από τα πακιστανικά τηλέφωνα του Φαταούλ αρκεί για να αναθεωρήσουν κάποιοι τις μελωδίες που βγάζουν οι σφυρίχτρες τους.

Επίσης. υπάρχει και η έρευνα του κ. Κορέα. Του εισαγγελέα που κατηγορεί τον Σαρρή, το Μαρινάκη και διάφορους παρατρεχάμενους για «για εγκληματική οργάνωση, όπως αναφέρεται και στον τίτλο της δικογραφίας, δωροδοκία, αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά και άλλες κακουργηματικές πράξεις, όπως ο εκβιασμός και η απόπειρα ανθρωποκτονίας». Ίσως λοιπόν το γεγονός ότι μέχρι το Δεκέμβριο που η εισαγγελική έρευνα θα μετατραπεί σε κατηγορητήριο να ανάγκασε τους εμπλεκόμενους να δείξουν καλή διαγωγή μήπως και ξεχαστεί το πράγμα. Όσο όμως κι αν η ελληνική κοινή γνώμη είχε ιδιαίτερα ασθενή γνώμη για τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις όπου καταγράφηκαν συνομιλίες στησίματος αγώνων από παράγοντες και εκπροσώπους του Ολυμπιακού, δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με τον κ. Κορέα που είναι αποφασισμένος να φτάσει τα πράγματα έως το τέλος.

Η υπόθεση, λοιπόν, φαίνεται πως θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια τα οποία ίσως να απασχολούν περισσότερο τη διοίκηση του Ολυμπιακού από την απώλεια των πέντε βαθμών σε πέντε αγωνιστικές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ