Δεν διάβασες τα ψιλά γράμματα, δεν ρώταγες;

Article featured image
Article featured image

«Μα αφού υποτίθεται το ανλίμιτετ πακέτο που έκανα είναι στα τόσα ευρώ. Πως γίνεται μέχρι στιγμής -ο μήνας δεν έχει τελειώσει ακόμα- και ενώ είμαι 100% σίγουρος ότι έχω μιλήσει πολύ λιγότερο από τον προηγούμενο μήνα, να τα έχω ξεπεράσει ήδη κατά τόσα ευρώ;».

«Μισό λεπτό κύριε (αυτό το ‘κύριε’…). Μήπως έχετε κάνει κλήσεις στο εξωτερικό»;

«Δεν θυμάμαι, πιθανόν, αλλά σίγουρα όχι περισσότερα από ένα τηλεφωνήματα των 7 λεπτών». Τι να του έλεγα, ότι πήρα την βαφτισιμιά μου να της ευχηθώ που είχε γενέθλια το μωρό;

«Μήπως πήρατε καθόλου σε τηλέφωνα που ξεκινάνε από 7000 ή 7777;».

«Πιθανόν μια-δυο φορές». Τι να έλεγα, ότι μια μέρα (απ’ τις 30 συνολικά μέρες του μήνα) η γυναίκα μου δεν είχε όρεξη να μαγειρέψει και για ευκολύνω την κατάσταση παρήγγειλα πίτσα;

«Μήπως πήρατε για διανυκτερεύοντα φαρμακεία;».

«Δεν θυμάμαι, αλλά πόση σημασία έχει αν πήρα έστω μια φορά;».

«Και βέβαια έχει κύριε (να ‘τα μας πάλι…). Όλα αυτά που σας ανέφερα είναι έξτρα από το πακέτο που πήρατε».

Και εκεί που παίρνεις τηλέφωνο τσαντισμένος για να «αδειάσεις» πάνω στον πρώτο άμοιρο «λειτουργό εξυπηρέτησης» που θα βρεθεί στην άλλη άκρη της γραμμής, πιστεύοντας κιόλας ότι κάποιο λάθος έγινε, ότι θα απολογηθούν και ότι η κουβέντα θα κλείσει με την ατάκα «συγνώμη κύριε για το λάθος, θα σας επιστρέψουμε τα λεφτά σύντομα», ξαφνικά, θες δεν θες, το βουλώνεις γιατί συνειδητοποιείς ότι ο μοναδικός που φταίει… είσαι εσύ.

Ok. Δεν διάβασες τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου ή ενδεχομένως δεν τους έδωσες σημασία όσο θα έπρεπε. Δεν ρώταγες; Δεν έκανες μια μίνι έρευνα αγοράς πριν προπληρώσεις;

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Σου λένε έχεις απεριόριστη δυνατότητα να στέλνεις μηνύματα, να παίρνεις τηλέφωνα, να σερφάρεις στο internet… Αν μια μέρα όμως η γυναίκα σου κάνει παραλογισμούς και θέλει ρεπό από το μαγείρεμα, αν μια μέρα αρρωστήσεις και ψάχνεις φαρμακείο ολονυχτίς και αν τον ίδιο μήνα είσαι τόσο άτυχος γιατί έχει γενέθλια και ένα αγαπημένο πρόσωπο στο εξωτερικό και θες κάτι παραπάνω από το να κολλήσεις μια στεγνή ευχή στο προφίλ του στο φουμπού, μάντεψε τι; Θα το πληρώσεις ακριβά -κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Πέρα από την πίτσα ή το γύρο, τα φάρμακα και την βίζιτα του γιατρού, πέρα από το δώρο και τα «ππούλια» στο ταχυδρομείο, έχεις να πληρώσεις και το εξτραδάκι στην κινητή τηλεφωνία.

Κι άσε που στο τέλος είσαι αναγκασμένος να ζητήσεις και συγνώμη από τον άμοιρο «λειτουργό εξυπηρέτησης» για το έντονο ύφος και για την άδικη επίθεση που δέχτηκε.

Εμ κερατάς, εμ δαρμένος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ