«Μην τους καταδικάζεις. Άκουσέ τους». [Αν είσαι ρατσιστής δες το βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Εξαιρετικό το timing της ActionAid για με το νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, συνεχίζοντας και ενισχύοντας μέσω αυτού την εκστρατεία της κατά του ρατσισμού.

 

Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι Κύπριοι δείχνουν τη μεγαλοψυχία τους και τη συμπόνια τους στους 345 πρόσφυγες Σύρους που ψάχνουν απεγνωσμένα μια… πατρίδα, κάποιοι (ευτυχώς πολύ λίγοι) συμπολίτες μας ζουν ακόμα στο καβούκι τους και εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία ρατσιστικές συμπεριφορές.

Η ActionAid συνεχίζοντας την εκστρατεία της κατά του ρατσισμού, δημοσιεύει σήμερα το νέο βίντεο με τίτλο «Μην τους καταδικάζεις. Άκουσέ τους», όπου ο Θοδωρής Αθερίδης, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Γιώργος Καραγκούνης, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Λευτέρης Λαζάρου, η Κατερίνα Λέχου, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, η Μαίρη Συνατσάκη και η Μαρία Χούκλη αφηγούνται μια ιστορία σαν κι αυτές που συμβαίνουν καθημερινά σε μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και μας παρακινούν να την ακούσουμε.

 



Σε όλες τις δράσεις της ActionAid, σε ολόκληρο τον κόσμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ο πυλώνας της δουλειάς της διεθνούς αναπτυξιακής οργάνωσης, δικαιώματα που ο ρατσισμός και οι ρατσιστικές επιθέσεις καταπατούν σε όλα τα επίπεδα. Για περισσότερα από 40 χρόνια παλεύει υπέρ των πιο φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων, των ανθρώπων που υφίστανται διακρίσεις. Ταυτόχρονα, δυναμώνει τη φωνή τους ώστε οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους να γίνονται γνωστές.

«Η αξία του καθενός δεν εξαρτάται από χρώματα και πατρίδες. Είμαστε όλοι άνθρωποι κι αξίζουμε όλοι σεβασμό» δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Στο πνεύμα αυτό γνωστοί υποστηρικτές της ActionAid δανείζουν τη φωνή τους και αφηγούνται μια ιστορία που θα μπορούσε να πουν χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και κατάγονται από χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ.

Μας καλούν όλους να πάρουμε θέση κατά του ρατσισμού, καθώς μια βουβή κοινωνία που δεν παίρνει θέση ενάντια σε κάθε εκδοχή ρατσισμού, από τη βία μέχρι την αδιαφορία, μπροστά στις διακρίσεις, κινδυνεύει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ