Χάλκινος ο Mr. (in)theory [Η Βαλέρια αποπλάνησε τους κριτές]

Article featured image
Article featured image

Ο Σωτήρης Σαββίδης διαγωνίστηκε με τη «Βαλέρια». Έτσι ονόμασε το κοκτέιλ του με το οποίο ταξίδεψε στο Cape Town. Ένα κοκτέιλ που, όπως ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό Time Out, είχε βάλει τους δικού του στόχους: να μας συνεπάρει, να μας αποπλανήσει, να μας δροσίσει με την ομορφιά, την ευχάριστη γεύση και το άρωμά της -η Βαλέρια. Και τα κατάφερε!

 

Με την παρουσία της στο διαγωνιστικό κομμάτι του «World Cocktail Championship», που έγινε στο Cape Town, μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου, η Βαλέρια αποπλάνησε τους πάντες!

Ο «Mr. (in)theory», Σωτήρης Σαββίδης, ως ένας από τους άξιους εκπροσώπους της Κυπριακής Ένωσης Bartenders στον διεθνή αυτό διαγωνισμό, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο Long Category, κάνοντας μας για ακόμα μια φορά περήφανους και αποδεικνύοντας ότι δίκαια θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους bartender στο νησί.

 

Οπότε, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε τον Σωτήρη να επιστρέψει στο νησί και στο σπίτι του, το (in)theory που φέτος μάλιστα κλείνει δύο χρόνια ζωής, έτσι ώστε να δοκιμάσουμε το βραβευμένο πλέον cocktail «Βαλέρια», με το οποίο πρόσθεσε στη συλλογή του μία ακόμα διάκριση.







Ο Σωτήρης με το δημιούργημά του, τη Βαλέρια, λίγο πριν αναχωρήσει από Κύπρο

 

«Νοιώθεις έστω και ελάχιστο κορεσμό από τις συνεχόμενές σου βραβεύσεις;» τον είχαν ρωτήσει τα παιδιά του Time Out λίγο πριν αναχωρήσει από Κύπρο για τον διαγωνισμό. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει, γιατί δεν έχω πάψει να αγαπώ με πάθος αυτό το επάγγελμα. Για να γίνω πιο περιγραφικός, είναι το συναίσθημα του ‘θα πάω οδοντίατρο’ αλλά επίσης ότι ‘θα πάω μέχρι εκεί με μια Ferrari’. Περιμένοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είμαι σαν ένα παιδάκι το πρωί των Χριστουγέννων, που περιμένει να ανοίξει τα δώρα του, αλλά χωρίς να περιμένει κάτι συγκεκριμένο, γιατί η διαδικασία από μόνη της με εξιτάρει».

Τελικά, το κουτί έκρυβε και ένα εξαιρετικό δώρο!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ