Αγαπάς την παράδοση; [Πάμε Κλήρου!]

Article featured image
Article featured image

Η εκδήλωση με θέμα «Πέτρα, φορέας Ιστορίας και Πολιτισμού» διοργανώνεται στην κοινότητα Κλήρου, τo Σάββατο 11 Οκτωβρίου, από τις 2.30 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. και σίγουρα θα αποτελέσειμια ωραία εμπειρία για όσους αγαπούν την παράδοση.

 

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος του τριήμερου εκδηλώσεων (10-12 Οκτωβρίου) για τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς 2014» που διοργανώνονται από το τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής στην παλιά γειτονιά της Κλήρου.

Όσοι παραβρεθούν θα βιώσουν από κοντά, για μια ολόκληρη μέρα, 20 και πλέον δραστηριότητες πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας όπως εργαστήρια χορού, ζωγραφικής, ψηφιδωτού, γλυπτικής, παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων και άλλων δραστηριοτήτων για παιδιά και μεγάλους.

Η  τέχνη, ο πολιτισμός, η παράδοση, η νέα και παλιά γενιά, θα γίνουν ένα, μέσα από τη ζωγραφιά και το σκάλισμα της πέτρας, τον ήχο της λίρας, της γκάιντας και των παπουτσιών που θα χορεύουν στα πέτρινα δρομάκια, στις μυρωδιές των λουκουμάδων, στη μοναδική γεύση του ππαλουζε και στο βαθύ αναστεναγμό μέσα από το κάψιμο της ζιβανίας.

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις προϊόντων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

 



 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22633344 ή στη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/kliroustone.



Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα όλων των δραστηριοτήτων ΕΔΩ.



Ο χάρτης με τις περιοχές των δραστηριοτήτων βρίσκεται ΕΔΩ.









Όλες οι φωτογραφίες είναι από τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας που τρέχει στην επίσημη σελίδα στο Facebook.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ