Επένδυση μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ για «Teach ‘n Go»

Article featured image
Article featured image

Ακόμη μια συμφωνία άντλησης κεφαλαίων σύναψε πρόσφατα το Cyprus Business Angels Network, με μερικά από τα μέλη του να επενδύουν σε μια ιδιαίτερα υποσχόμενη κυπριακή νεοφυή εταιρεία.

Το σύστημα διαχείρισης μάθησης «Teach ‘n Go», που έχει ως βάση τη Λευκωσία, έχει εξασφαλίσει κεφαλαιακή επένδυση μέσω του CYBAN για ποσό που κυμαίνεται μεταξύ €200.000 και €400.000, με βάση συγκεκριμένα ορόσημα και με κύριο επενδυτή την Cygen Ltd, ένα από τα πιο δραστήρια εταιρικά μέλη του δικτύου.


Το Teach ‘n Go είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Μαθημάτων σε πλατφόρμα Cloud που έχει σχεδιαστεί ειδικά για επαγγελματίες εκπαιδευτικούς.






Το σύστημα συνδυάζει διαχείριση μαθημάτων, προγραμματισμό, βαθμολόγηση, διαδικτυακή εκπαίδευση και παρακολούθηση πληρωμών με ένα εύκολο τρόπο σύνδεσης, που αυτοματοποιεί και συγκεντρώνει σε ένα κεντρικό σημείο όλη τη ροή της εργασίας του εκπαιδευτικού, επιτρέποντάς του να ξοδεύει λιγότερο χρόνο κάνοντας δουλειές ρουτίνας και περισσότερο χρόνο διδάσκοντας.

Ο Χάρης Πετρασίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της “Teach ‘n Go”, δήλωσε: «Η ομάδα μας ίδρυσε το “Teach ‘n Go” από ανάγκη, αφού ψάχναμε για έναν καλύτερο τρόπο να διαχειριζόμαστε τα μαθήματα στο δικό μας κέντρο εκπαίδευσης, καθώς και να συνεργαζόμαστε διαδικτυακά με τους μαθητές μας. Τώρα, έχοντας αντιληφθεί το τεράστιο κενό που υπάρχει στην αγορά γι’ αυτή την υπηρεσία, έχουμε βάλει ως στόχο να επαναπροσδιορίσουμε τη χρήση της τεχνολογίας στη διαχείριση της εκπαίδευσης και της μάθησης.

Πολλές ευχαριστίες στη Cygen Ltd, την επικεφαλής επενδύτρια εταιρεία, και στον κύριο Αλέξανδρο Ιακωβίδη, το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας, οι οποίοι αναμφίβολα θα βοηθήσουν την “Teach ‘n Go” να επεκταθεί με επιτυχία στην παγκόσμια αγορά. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς το CYBAN για τον συντονισμό της όλης διαδικασίας ολοκλήρωσης της επένδυσης ώστε να ξεκινήσει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.»

Ο Αλέξανδρος Ιακωβίδης της Cygen Ltd, ο βασικός Business Angel, ανέφερε: «Πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες των νεαρών Κύπριων επιχειρηματιών που αναπτύσσουν ιδέες που απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Οι ιδρυτές της “Teach ‘n Go” διαθέτουν τα απαραίτητα συστατικά που οι Business Angels αναζητούν, όπως τη μόρφωση, το πάθος, την αφοσίωση, την επιχειρηματικότητα και την ικανότητα να μετατρέπουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε πραγματικά επιτυχημένα προϊόντα.

Είναι πεποίθησή μας ότι για να εισέλθει η κυπριακή οικονομία σε μια νέα εποχή είναι απαραίτητη αφενός η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που θα επιτρέπει σε νεοσύστατες κυπριακές επιχειρήσεις να πετύχουν και το οποίο θα υποστηρίζεται από οργανώσεις όπως το CYBAN, και αφετέρου η παράλληλη δημιουργία κινήτρων για Business Angels, ώστε να επενδύσουν».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΣ του CYBAN, Ανδρέας Κουππάρης, ανέφερε: «Γνωρίσαμε την “Teach ‘n Go” κατά τη διάρκεια του περσινού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Κύπρου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μας εντυπωσίασαν από την αρχή. Η πλατφόρμα “Teach ‘n Go” αναμφίβολα θα φέρει την επανάσταση στη διαχείριση και παροχή εκπαίδευσης, τόσο επί τόπου και όσο και διαδικτυακά.

Η εταιρεία διοικείται από μια έμπειρη και αφοσιωμένη ομάδα, κάτι που αναμφίβολα έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των Business Angels προς την εταιρεία. Tης επενδυτικής διαδικασίας ηγήθηκε ένας πολύ έμπειρος Business Angel, η συνεισφορά του οποίου στην εταιρεία μέσω της συμμετοχής του στο διοικητικό συμβούλιο, θα είναι ανεκτίμητη».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του “Teach ‘n Go”: www.teachngo.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ