Συναπάντημα εικόνας & λόγου [ο Χαμπής Τσαγγάρης στην Αιγαία]

Article featured image
Article featured image

Η Αιγαία σε συνεργασία με το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, διοργανώνει την έκθεση «Χαρακτική και Βιβλίο», η οποία θα φιλοξενηθεί στους εκθεσιακούς χώρους της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία, μεταξύ 18 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 19.00, με μια διάλεξη από το χαράκτη Χαμπή.

Μια εικόνα μπορεί να διηγηθεί μίαν ιστορία και ο λόγος μπορεί να δημιουργήσει εικόνες. Ο λόγος και η εικόνα αποτυπώνονται, διαδίδονται και μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο με το πάντρεμα της χαρακτικής τέχνης και του βιβλίου. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προωθήσει αυτή τη σχέση. Η χαρακτική γίνεται πιο προσιτή στο κοινό μέσω της εικονογράφησης του βιβλίου ενώ το βιβλίο αποκτά καλλιτεχνική υπόσταση μέσω της χαρακτικής.

Η έκθεση έχει επίσης στόχο να ενθαρρύνει τη γέννηση καινοτόμων ιδεών ως προς το σχεδιασμό και τη δημιουργία εικονογραφημένων βιβλίων, το βιβλίο σαν έργο τέχνης, καθώς και τον πειραματισμό και τις πολυδιάστατες προσεγγίσεις στη δημιουργία «Βιβλίων και Χαρακτικών».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μονοήμερα εργαστήρια που αφορούν τη χαρακτική και το βιβλίο σαν ένα σημαντικό συναπάντημα του λόγου και της εικόνας καθώς και διάλεξη από την Hélène Reeb Τσαγγάρη τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 19:00 με θέμα «Χαρακτική και Βιβλίο».

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν χαρακτικά και βιβλία από τη συλλογή του μουσείου χαρακτικής Χαμπή. Ενώ θα συμμετέχουν επαγγελματίες χαράκτες και καλλιτέχνες, φοιτητές και μαθητές της σχολής Αιγαία.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο www.aigaia.com.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ