Mozilla: θα βάλει διαφημίσεις

Article featured image
Article featured image




Η Mozilla αλλάζει στρατηγική και προσφέρει tiles προς ενοικίαση στους διαφημιστές

Σε προχθεσινό της blog post, η Mozilla ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προσθέσει διαφημίσεις στην αρχική σελίδα του δημοφιλούς Firefox browser.

Ο χώρος για τις διαφημίσεις θα είναι τα γνωστά tabs που εμφανίζονται στη landing page του browser. Η προσθήκη χορηγημένων tabs δεν αφορά στους ήδη εγκατεστημένους browsers, αλλά σε αυτούς που θα εγκατασταθούν από νέους χρήστες του Firefox.

Αυτό πάντως, δεν σημαίνει ότι η Mozilla θα διστάσει να φορτώσει με διαφημίσεις τους browsers που ήδη χρησιμοποιούμε αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Mozilla, τα διαφημιστικά tiles θα αντικαθίστανται σταδιακά από συντομεύσεις των sites που επισκέπτεται συχνότερα ο χρήστης.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές επιμένουν ότι έστω ένα tab θα παραμένει για διαφημιστική προβολή, φέροντας και τη σχετική σήμανση-επικεφαλίδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Mozilla Foundation είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία και ως τέτοια δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει διαφημιστικά έσοδα. Για το λόγο αυτό ίδρυσε τη θυγατρική Mozilla Corporation, η οποία έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Πηγή: techit.gr





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ