Να ‘τος πετιέται [εμφανίστηκε ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν (;)]

Article featured image
Article featured image

Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, το οποίο πυροδότησε φήμες για την κατάσταση της υγείας του και όχι μόνο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έκανε τελικά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση.

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κρατώντας μπαστούνι, επισκέφτηκε περιοχή όπου πρόσφατα είχαν ανεγερθεί κατοικίες καθώς και τις εγκαταστάσεις επιστημονικού ιδρύματος, μετέδωσαν την Τρίτη κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του βορειοκορεάτη ηγέτη από τις 3 Σεπτεμβρίου. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί πότε πραγματοποιήθηκαν αυτές οι επισκέψεις.

Τον Ιούλιο εθεάθη να κουτσαίνει, στην επίσημη εκδήλωση για την 20η επέτειο από τον θάνατο του παππού του Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την παρατεταμένη απουσία του έδωσε τροφή σε φήμες και ερμηνείες που σχετίζονταν με θέματα υγείας: κόπωση, ουρική αρθρίτιδα, σπασμένοι αστράγαλοι και διαβήτης ήταν μερικές από τις «διαγνώσεις».

Κάποιοι όμως έκαναν λόγο και για πραξικόπημα, το οποίο είναι δύσκολο να δημοσιοποιηθεί στο πιο μυστικοπαθές κράτος του πλανήτη.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Πάτρικ Βέντρελ, ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την είδηση που μετέδωσαν τα βορειοκορεάτικα Μέσα ενημέρωσης.

«Παρακολουθούμε την έκτακτη επικαιρότητα γύρω από αυτό το θέμα αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσουμε την είδηση» είπε ο Βέντρελ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ