Ένστολο φιλί οδηγεί τρεις τανζανούς αστυνομικούς στην απόλυση

Article featured image
Article featured image

Ένα φιλί μεταξύ δύο αστυνομικών που απαθανάτισε με το κινητό του ένας συνάδελφός τους, ήταν η αιτία απόλυσης αλλά και της αντιπαράθεσης στα social media όχι μόνο της Τανζανίας αλλά και διεθνώς.

 

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Καγκέρα, στα βορειοδυτικά της χώρας, διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τελικά υπέπεσε στην προσοχή της διεύθυνσης της τοπικής αστυνομίας.

Ο επικεφαλής Χένρι Μουαϊμπάμπε είπε στο BBC ότι η απόφαση να διωχτούν από το Σώμα τα δύο μέλη του ακολούθησε «την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών ... ο αξιωματικός που ερεύνησε την υπόθεση πείστηκε ότι υπάρχουν εναντίον τους αδιάσειστα στοιχεία για παραβίαση των κανόνων συμπεριφοράς της Αστυνομίας. Αυτός είναι και ο λόγος που απολύθηκαν».

Όπως είπε, δεν είναι το φιλί ο , αλλά το ότι έγινε σε δημόσιο χώρο, ενώ φορούσαν στολή και ότι δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό, απολύθηκε και ο τρίτος αστυνομικός, που είχε τραβήξει τη φωτογραφία και την «ανέβασε» στο διαδίκτυο.

Ο τοπικός Τύπος και τα social media ωστόσο είχαν άλλη άποψη και κύμα κατακραυγής ακολούθησε την απόφαση. «Θα έπρεπε να τους γίνει επίπληξη, αλλά να απολυθούν είναι ακραίο», σχολίασε ένας χρήστης στο Facebook, ενώ άλλος ανέφερε ότι κάποτε είδε «φωτογραφία με το Ρίγκαν να φιλάει την γυναίκα του στο Λευκό Οίκο... κανείς δεν ζήτησε να φύγει».

«Το φιλί μεταξύ αστυνομικών αντιμετωπίζεται σκληρότερα από τη δωροδοκία τους», παρατήρησε άλλος χρήστης στο twitter.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ