Qik: To νέο app ανταλλαγής μηνυμάτων με βίντεο από το Skype

Article featured image
Article featured image

Δωρεάν και απλό στη χρήση, το Qik φιλοδοξεί να κερδίσει το νεανικό κοινό

Εάν σας φαίνεται γνωστό το όνομά του, είναι γιατί το Qik, που επαναλανσάρει σήμερα η Microsoft, μέσω του Skype, ως δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με video, υπήρξε κάποτε μια δημοφιλέστατη online πλατφόρμα όπου οι χρήστες έκαναν live streaming από τα κινητά τους. Σήμερα, 7 χρόνια μετά και αφού προηγήθηκε η εξαγορά του από την Microsoft, το Qik επανασυστήνεται ως ένα δωρεάν app, μέσα στη "θύελλα" υπερπροσφοράς παρόμοιων εφαρμογών, που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νεανικού κοινού για μια πλατφόρμα ανταλλαγής αυθόρμητων μηνυμάτων με βίντεο, με την ίδια ευκολία που στέλνουν ένα SMS. Και με τη σφραγίδα του Skype, που εμπιστεύεται πολύς κόσμος.

Οι χρήστες απλά σύρουν προς τα κάτω την homepage της εφαρμογής και είναι έτοιμοι να στείλουν το βίντεο-μήνυμά τους, αφού πρώτα επιτρέψουν στο Qik, την πρόσβαση στη λίστα των επαφών τους. Εάν κάποιος παραλήπτης δεν έχει εγκατεστημένο το Qik στη συσκευή του, λαμβάνει ένα SMS με οδηγίες πως να εγκαταστήσει την εφαρμογή.

Εκτός από την ευκολία στη χρήση του και τη δυνατότητα διαγραφής των εφήμερων βίντεο τα οποία στείλατε, από όλες τις συσκευές που το έλαβαν, κάτι που συμβαίνει αυτόματα μετά από το πέρας 2 εβδομάδων, το Qik διαφημίζει και τη δυνατότητα δημιουργίας των λεγόμενων Qik Fliks. Μικρών βίντεο διάρκειας 5 δευτερολέπτων που λειτουργούν ως GIFs, δηλαδή κινούμενες εικόνες που λουπάρουν, και μπορούν να αποσταλλούν ως σχόλια σε κάποιο μήνυμα.

Το Qik, είναι διαθέσιμο δωρεάν από σήμερα, για συσκευές με Android, iOS και Windows. Δείτε πως λειτουργεί στο παρακάτω βίντεο παρουσίασής του:


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ