H Νεκρή Ζώνη... ένα υπαίθριο θέατρο [Buffer Fringe]

Article featured image
Article featured image

Η Νεκρή Ζώνη το σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου θα μετατραπεί σε ένα υπαίθριο θέατρο, φιλοξενώντας παραστάσεις, ομάδες και δημιουργικές ιδέες…  

Το Σπίτι της Συνεργασίας ανταποκρινόμενο στην επιθυμία ομάδων νέων καλλιτεχνών, αλλά και σε έναν από τους στόχους του να φιλοξενεί νέες ιδέες, ελεύθερη σκέψη και τέχνες, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Μεσαιωνική Τάφρο παρά το Λήδρα Πάλας το Buffer Fringe. Μια διήμερη εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν 15 παραστάσεις γεμάτες δημιουργικές ιδέες, θέατρο, performance art, sited performance, παιδικό θέατρο και παραστασιακές τέχνες.

Με αυτό το φεστιβάλ το Σπίτι της Συνεργασίας φιλοδόξει να συνδέσει ένα από τα ιστορικά σημεία της πόλης με την τέχνη του θεάτρου. Η Μεσαιωνική Τάφρος θα μεταμορφωθεί σε μια υπαίθρια γιορτή με στόχο να δημιουργηθεί ένα κλίμα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που να μεταφέρεται από παράσταση σε παράσταση.

Ένα πολύχρωμο καλλιτεχνικό φεστιβάλ, όπου οι πρωταγωνιστές του είναι οι ενεργοί πολίτες, που καταλαμβάνουν συμβολικά για δυο μέρες την Τάφρο, στη νεκρή Ζώνη πάρα το Λήδρα Πάλας.

Και για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Fringe είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το εναλλακτικό θέατρο, ενώ το πρώτο Fringe συνέβη στο Εδιμβούργο το 1947, έκτοτε το έχουν υιοθετήσει πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Είσοδος €7 (για μια μέρα) και €10 για όλο το διήμερο. Εισιτήρια πωλούνται στην είσοδο και στο Σπίτι της Συνεργασίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Facebook καθώς και την ιστοσελίδα www.home4cooperation.info ή στο τηλέφωνο 22445740.

To πρόγραμμα του διημέρου:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ