Stories Out of the Closet

Article featured image
Article featured image

Γράφει η Αντριάνα Χατζηαλεξάνδρου

Μία, μπορεί και δύο φορές το χρόνο, κάνεις εκκαθάριση ντουλάπας. Εκείνες τις φορές ανακαλύπτεις πόσο αλόγιστα ψωνίζεις. Ρούχα ολοκαίνουργια και ανέγγιχτα, με τις ταμπελίτσες ακόμη κρεμασμένες. Ρούχα που φορέθηκαν μόνο μια φορά. Ρούχα που δεν μπορείς να δώσεις στα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Ρούχα που μπορείς να πουλήσεις και να κάνεις μια μικρή απόσβεση.

Έχω ιδέα

Η Βαλεντίνα κάθε φορά που τακτοποιούσε την ντουλάπα της έβρισκε ρούχα που είτε δεν φόρεσε ποτέ είτε φόρεσε ελάχιστες φορές. Η αδερφή της έχει διαφορετικό στυλ ντυσίματος και στα Κοινωνικά Παντοπωλεία αυτά τα ρούχα δεν αρμόζουν. Η ιδέα να πουλήσει κάποια από αυτά υπήρχε, αλλά εσφαλμένα θεωρούσε πως μόνο εκείνη αντιμετώπιζε μια τέτοια κατάσταση. Μια ωραία πρωία, ένας συνάδερφός περιέγραφε την τραγική εμπειρία που έζησε, παρακολουθώντας τη σύζυγό του να τακτοποιεί τη δική της ντουλάπα και να βρίσκει ρούχα αφόρετα και ολοκαίνουργια. Και έτσι απλά η ιδέα έγινε ανάγκη.

Step by Step «Αγόρασε την ντουλάπα μου»

Κάθε ρούχο έχει τη δική του ιστορία, τη δική του διαδρομή γεμάτη συναισθήματα, εμπειρίες και αναμνήσεις. Αν έχεις ρούχα που έχουν ολοκληρώσει τη διαδρομή τους στην ντουλάπα σου, δώσε τους την ευκαιρία να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Το «Buy my Closet» μεσολαβεί διοργανώνοντας pop-up events για την πώλησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που έχεις να κάνεις είναι:

1. Άρχισε εκκαθάριση στην ντουλάπα σου και βεβαιώσου ότι τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια:

- Είναι καθαρά (απαραίτητη προϋπόθεση)

- Είναι σε καλή κατάσταση (δεν χρειάζονται επιδιόρθωση)

- Συμβαδίζουν με τις τάσεις της μόδας (έχουν αγοραστεί τουλάχιστον τα τελευταία δυο-τρία χρόνια)

- Μπορούν να φορεθούν από γυναίκες μέχρι και 40 ετών

- ή/και έχουν άποψη και μια ιστορία να πουν (π.χ. αγοράστηκαν για συγκεκριμένο λόγο, φορέθηκαν σε μια ειδική περίσταση, ή δεν φορέθηκαν ποτέ και γιατί). Κατά την παραλαβή, θα θέλαμε να μας πεις αυτήν την ιστορία, η οποία θα συνοδεύει το ρούχο στο κρεμαστάρι (ανώνυμα πάντοτε)!

2. Επικοινώνησε μαζί με τις διοργανώτριες στα τηλέφωνα 99490731 και 99715085, οι οποίες θα δουν τα ρούχα από κοντά, όπου σε βολεύει (για να συμφωνήσετε την τιμή πώλησής τους) και θα τα παραλάβουν.

3. Θα διοργανωθούν recycled fashions pop up events σε διάφορα στέκια της Λεμεσού, όπου θα παρουσιάσουν στους πιθανούς αγοραστές τα ρούχα σου και όλα τα υπόλοιπα που έχουν μαζέψει. Αν τα ρούχα σου πουληθούν στην τιμή που έχετε συμφωνήσει, το «Buy my closet» σε πληρώνει όπως επιλέξεις, αφαιρώντας την προμήθεια του (συμφωνείται κατά την παραλαβή των ρούχων σου). Φυσικά, έχεις και την επιλογή να δώσεις το ποσό αυτό για φιλανθρωπικό σκοπό.

Από ντουλάπα σε ντουλάπα

Η Αθηνά Διανέλλου είναι στυλίστρια και ιδιοκτήτρια του «Coffret Vintage Shop» στη Λευκωσία. Για αρκετές ημέρες πριν συγκέντρωνε ρούχα που οι ενδιαφερόμενοι την προμήθευαν. Η Αθηνά δεν τα αγόραζε, αλλά τα «φιλοξενούσε» στο κατάστημά της. Έπειτα, για ένα τετραήμερο, η Αθηνά αφού συγκέντρωσε αρκετά ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και τσάντες, τα πούλησε σε πελάτες της. Μετά το event, οι ιδιοκτήτες πέρασαν από το μαγαζί, είτε για να πάρουν τα πράγματά τους που δεν πωλήθηκαν είτε τα κέρδη από τις πωλήσεις των αντικειμένων που διέθεσαν. Η Αθηνά σκοπεύει να επαναλάβει την προσπάθεια αυτή μετά την επιτυχία της πρώτης της απόπειρας. Ο χρόνος διεξαγωγής δεν έχει αποφασιστεί, αλλά κάνοντας «like!» τη σελίδα του καταστήματος στο Facebook, θα ενημερωθείτε έγκαιρα για να πωλήσετε ή να αγοράσετε όμορφα και φτηνά ρούχα!  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ