Το domain ebola.com πωλείται για 150.000 δολάρια

Article featured image
Article featured image

Eταιρεία στη Νεβάδα αποφάσισε να κερδίσει χρήματα, πουλώντας domain names τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, με τελευταία «hot» πρόταση το Ebola.com., το οποίο πωλείται για 150.000 δολάρια.

Mε τον ιό Έμπολα να εξαπλώνεται, οι κύριοι της Blue String Ventures αποφάσισαν πως το να κατέχουν το domain Ebola.com μπορεί να αποδειχθεί επικερδές.

Σε σχετικό e-mail που έστειλε ο πρόεδρος της εταιρείας προς κάθε ενδιαφερόμενο, αναφέρει πως το «Ebola.com μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό domain για φαρμακευτικές εταιρείες που εργάζονται πάνω σε μια θεραπεία και ένα εμβόλιο του ιού, για μια εταιρεία που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην πώληση προμηθειών σε περιπτώσεις πανδημίας ή για έναν οργανισμό που επιθυμεί να παρέχει πληροφορίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τον ιό».

Ο Schultz μαζί με τον συνεργάτη του Chris Hood είχαν τη διορατικότητα να αγοράσουν το Ebola.com το 2008 έναντι αγνώστου ποσού και σύμφωνα με τον ίδιο αρκετά άτομα έχουν έρθει σε επικοινωνία με την εταιρεία για τα δικαιώματα του domain.

«Όταν είδα την ταινία Outbreak με συνεπήρε η θεματολογία και αποφάσισα να αγοράσω το συγκεκριμένο domain. Η τιμή δεν είναι παράλογη, καθώς έχουμε δει άλλα domains να κοστίζουν επταψήφια ποσά».

Αν και κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει, (το Whisky.com πωλήθηκε πέρσι έναντι 3.1 εκατ. δολαρίων) το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσον είναι ηθικό και θεμιτό για κάποιον να βγάζει χρήματα εκμεταλλευόμενος την ανησυχία των συνανθρώπων του, καθώς και ποια εταιρεία θα θελήσει να συνδέσει το όνομά της με μια τέτοια ενέργεια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ