Οι δράκοι στη Γερμασόγεια

Article featured image
Article featured image

Με ρίζες κινέζικες, Dragon Boat ονομάζουμε αυτό το μεγάλο, μακρόστενο κανό με κεφάλι και ουρά δράκου, χωρητικότητας 20 θέσεων και με ένα ντράμερ στο πηδάλιο που δίνει ρυθμό.

Αν δε, δεν έχει ακόμη τύχει κάποιος να σου το σφυρίσει, μάθε πως τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο το Dragon Boat έχει εξελιχθεί ως ένα πολύ δημοφιλές ομαδικό σπορ.

Τόσο πολύ, που αυτήν την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, η αντίστοιχη Κυπριακή Ομοσπονδία (που, ναι, υπάρχει και είναι μάλιστα πολύ δραστήρια) διοργανώνει στον υδατοφράκτη της Γερμασόγειας το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντράγκον Μπόουτ, με τη συμμετοχή 225 συνολικά αθλητών.

Ένας, δηλαδή, πολύ καλός λόγος για να βρεθείς το πρωινό της Κυριακής σου στον υδατοφράκτη, αφού οι αγώνες είναι δωρεάν, θυμίζουν πιο πολύ γιορτή παρά διαγωνισμό και στον χώρο θα πωλούνται φαγητά και ποτά σε χαμηλές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τιμές.

Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 9πμ και ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 10πμ. Οι τελικοί θα γίνουν στις 1μμ. Θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης και πάρτι στον ίδιο χώρο.

Οι διεθνείς ομάδες που θα λάβουν μέρος θα είναι οι Volga Dragons από τη Ρωσία, οι Danube Riders από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Danube Riders από τη Σερβία και οι Dubai Marlins από τα Η.Α.Ε, με συνολικά 75 αθλητές.

Αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στις τοπικές και διεθνείς ομάδες. Κύριοι ανταγωνιστές των διεθνών ομάδων θα είναι οι τοπικές SCF Eagles, Famagusta Dragons και Zuluforce.

Συνολικά 12 ομάδες θα λάβουν μέρος και ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών θα ανέλθει στους 225.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ