«Είμαι γυναίκα, κόρη, φίλη, αδερφή, καλλιτέχνης κι επίσης προσφέρω σεξ αντί αμοιβής» [φωτογραφίες]

Article featured image
Article featured image

Στις φωτογραφίες βλέπεις ένα νεαρό κορίτσι, στο δωμάτιο του ή στο κρεβάτι του, να χαμογελά στο φακό, να καπνίζει, να κλαίει, να γελάει ή να αγκαλιάζει τις κούκλες της. Είναι η 21χρονη Ιντεν, μοντέλο και πρωταγωνίστρια μιας σειράς φωτογραφιών που άλλοτε σοκάρει κι άλλοτε αφοπλίζει με την αλήθεια της.

Η φωτογράφος Αλίσια Βέρα γνωρίστηκε με την Ιντεν πριν από τρία χρόνια, όταν έκανε μια σειρά φωτογραφιών με στρίπερς. Η φωτογράφος σταδιακά συνδέθηκε με τη νεαρή πόρνη και με την κάμερά της άρχισε να καταγράφει στιγμές από την καθημερινότητά της. Μια καθημερινότητα που σε κάποια σημεία είναι όπως όλων των κοριτσιών στην ηλικία της. Σε κάποια άλλα διαφέρει σημαντικά.


Είμαι γυναίκα, κόρη, φίλη, αδερφή, καλλιτέχνης κι επίσης προσφέρω σεξ αντί αμοιβής. Αυτό όμως δεν αναιρεί κανένα άλλο κομμάτι του εαυτού μου.


Ο φακός της Βέρα προσέγγισε με τρυφερότητα και ειλικρίνεια τη ζωή της νεαρής Ιντεν, χωρίς διάθεση να εκβιάσει το σοκ, να ωραιοποιήσει ή να κρύψει την πραγματικότητα. Τη φωτογράφισε την ώρα που κοιμάται, την ώρα που κάνει δουλειές στο σπίτι της, απλώνει τα ρούχα της, τη στιγμή που γελάει ή μια άλλη που κλαίει, ακόμα και την ώρα που δουλεύει ή συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Η ιστορία της Ιντεν θυμίζει αυτή πολλών κοριτσιών που βρίσκονται στη θέση της. Παιδί διαλυμένης οικογένειας, μετακόμισε πολύ νέα, μόνη στο Σαν Φρανσίσκο με όνειρο ζωής να γίνει χορεύτρια εξωτικών χωρών. Το όνειρο ξεθώριασε και η νεαρή χορεύτρια κατέληξε στην πορνεία.

«Το όλο project αφορά στην προσπάθεια μιας γυναίκας να βρει τον εαυτό της» γράφει η φωτογράφος στην ιστοσελίδα της, όπου η Ιντεν συμπληρώνει το δική της σχόλιο: «Κανείς δεν είναι αυτό που κάνει, όμως αυτό που κάνουμε κάποτε γίνεται τελικά κομμάτι μας. Τι είμαι εγώ; Είμαι γυναίκα, κόρη, φίλη, αδερφή, καλλιτέχνης κι επίσης προσφέρω σεξ αντί αμοιβής. Αυτό όμως δεν αναιρεί κανένα άλλο κομμάτι του εαυτού μου...».

 



 



 

Φωτογράφος: Alicia Vera


Πηγή: The Toc

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ