FunifiDO: Ένα app με κυπριακή υπογραφή

Article featured image
Article featured image

Το FunifiDO έχει κάνει πρόσφατα την εμφάνισή του στο AppStore κι απευθύνεται σε γονείς και παιδιά. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, γιατί το ‘χω τεστάρει κι η αλήθεια είναι πως την έχω καταβρεί -κι η εφτάχρονη κόρη μου το ίδιο- με το συγκεκριμένο. Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας που, μεταξύ άλλων, φέρει υπογραφή… κυπριακή. 

Το Funifi αφορά σ’ ένα εργαλείο που ‘χει να κάνει με τα κίνητρα που μπορείς να δώσεις στα παιδιά για να ολοκληρώσουν μια εργασία. Κι αν είσαι γονιός γνωρίζεις πολύ καλά πως αυτό δεν είναι ότι πιο εύκολο έχεις να ντιλάρεις με το παιδί σου. Παρόλα αυτά, απ’ ότι ανακάλυψα κι εγώ πρόσφατα, ακόμα κι οι υποχρεώσεις του παιδιού σου μπορούν να παιγνιδοποιηθούν και να... εξαργυρωθούν. Κι όλα αυτά μέσω της ηλεκτρονικής σου συσκευής που είναι πια μέρος της ζωής όλων μας. Και γονιών και παιδιών. 

Ο τρόπος που δουλεύει είναι απλός. Ο γονιός καθορίζει τις εργασίες ή τις υποχρεώσεις του παιδιού και χαρίζει πόντους που… εξαργυρώνονται με διάφορους τρόπους. Το παιδί απ’ την πλευρά του, όταν ολοκληρώσει τις εργασίες του, ενημερώνει το app και αναμένει απ’ τους γονείς του το… δώρο που καθορίστηκε.

Μαζί με την κόρη μου έχουμε συμπληρώσει την λίστα με τις υποχρεώσεις της, που αφορούν απ’ το συγύρισμα του δωματίου της μέχρι το καθημερινό της διάβασμα. Μαζί καθορίσαμε τους πόντους που θα κερδίζει καθημερινά αν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και μαζί συντάξαμε τα δώρα που δικαιούται: Μια βόλτα στο πάρκο, ένα κουκλάκι, να φιλοξενήσουμε τη φίλη της για το σαββατοκύριακο, ένα βιβλίο του Τριβιζά  ή άμα μαζευτούν αρκετοί πόντοι, ένα ταξίδι που θέλει να κάνει. Πράγματα δηλαδή που έτσι κι αλλιώς ήταν στο πρόγραμμα, μόνο που τώρα η ίδια νιώθει την ευθύνη και την υποχρέωση να τα… προκαλέσει να συμβούν. Να τα κερδίσει δηλαδή κάνοντας κάτι κι αυτή.

Ξαφνικά, τα παπούτσια απ’ το σαλόνι βρέθηκαν στο ντουλάπι, η μικρή ποτίζει τις γλάστρες, μπαίνει χωρίς μουρμούρα να λουστεί και το διάβασμα γίνεται στην ώρα του, χωρίς πολύ συζήτηση. Κι αυτό όχι επειδή δια μαγείας το app της το επέβαλε αλλά γιατί της έδωσα κίνητρα, μέσω του app αυτού. Δώρα-κίνητρα που αναγράφονται και στη δική της συσκευή, μαζί με τις υποχρεώσεις και τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσει.

Αν έχεις παιδιά και μια συσκευή στο σπίτι, προτείνω να το δοκιμάσεις. Εγώ πάντως, έκανα την δουλειά μου.

*Οι δύο εκ των δημιουργών του app έδωσαν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο SigmaLive την οποία μπορείς να διαβάσεις εδώ. Ένα σύγχρονο και ντόπιο success story που άρχισε από μια ιδέα, πέρασε απ’ την διοργάνωση StartupLive Cyprus κι έπειτα ταξίδεψε στο εξωτερικό, για να επανέλθει πίσω στην Κύπρο και να μετατραπεί σε προϊόν που απευθύνεται σήμερα στην παγκόσμια αγορά.

Οι Andrew Michael και Γιώργος Βου δήλωσαν μεταξύ άλλων:


Το StartupLive Cyprus ολοκληρώθηκε ημέρα Κυριακή. Την Δευτέρα που ακολούθησε ξηλώσαμε το σπίτι μου και το μετατρέψαμε σε γραφείο. Είπαμε πως πρέπει να αφιερώσουμε όλο τον παραγωγικό μας χρόνο στη δημιουργία ενός application και να το κάνουμε καλά. Δεν σκεφτήκαμε ούτε δευτερόλεπτο την αποτυχία. Είπαμε «Πάμε να το κάνουμε και θα τα καταφέρουμε. Θα βρούμε τον δρόμο μας».  



Πιστεύουμε στις δημιουργικές συνεργασίες και στη σκληρή δουλειά. Περνάμε πολλές ώρες με τους συναδέλφους στο γραφείο και όλοι μαζί θέλουμε να δούμε αυτό που φτιάχνουμε να μεγαλώνει. Η καθημερινότητά μας έχει να κάνει απ’ το coding μέχρι τα συνεχώς αναβαθμισμένα designs, με τις υπηρεσίες που προσφέρει το FUNIFI, την εξεύρεση νέων συνεργατών και επενδυτών. Έχουμε στρατηγική και όραμα.



Θέλουμε να επηρεάσουμε κι άλλο κόσμο εδώ στην χώρα, να εξελίξει τις ιδέες του. Υπάρχει ένα καλό οικοσύστημα αυτή τη στιγμή στη Κύπρο κι αυτό που λείπει είναι ένα καλό παράδειγμα για να δώσει ώθηση και στις άλλες ομάδες.



Υπάρχουν μέχρι και 20 startups τώρα στην Κύπρο και το όμορφο είναι ότι βοηθούμε ο ένας τον άλλο, δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αφορά όλους μας η κοινότητα, θέλουμε να πετυχαίνουν οι εταιρίες των ‘ανταγωνιστών’ μας. Αν σε πέντε χρόνια, απ’ αυτά τα εκατό άτομα που ασχολούνται με το οικοσύστημα στην Κύπρο, τουλάχιστον τα μισά έχουν να διαθέσουν από 1-2 εκατομμύρια για να επενδύσουν πίσω στην κοινότητα, αυτό θα ήταν ιδανικό. 


Κατεβάστε το app από εδώ.

Ακολουθήστε το Funifi στο Facebook.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ