«Η Κύπρος πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο και κάηκε»

Article featured image
Article featured image

Μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία έλαβε χώρα χθες μεταξύ της Ντέλια Βελκουλέσκου και του Ολλανδού εκπροσώπου της Κύπρου στο ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μένο Σνελ.

Μιλώντας εκτός κειμένου, η Βελκουλέσκου άνοιξε την παρουσίασή της με αναφορά στο μύθο του Ίκάρου, λέγοντας ότι η Κύπρος πέταξε όπως ο μυθικός ήρωας πολύ κοντά στον ήλιο, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα φτερά της και να πέσει στη θάλασσα και να σκοτωθεί.

Ο Μένο Σνέλ απάντησε τότε άμεσα ότι η Κύπρος αντίθετα με τον Ικαρο, επέπλευσε.

Ο Ικαρος το έπαθε, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, γιατί δεν άκουσε τις οδηγίες του πατέρα του Δαίδαλου. Όμως η Κύπρος δεν είχε οδηγίες, γιατί το ΔΝΤ δεν έκανε αρκετά για να αποσοβήσει την κρίση.

Ο Ολλανδός εκπρόσωπος της Κύπρου στο ΔΣ του ΔΝΤ συμπλήρωσε πάντως πως ο ίδιος θέλει να σκέφτεται την Κύπρο σαν τη Θεά Αφροδίτη που γεννιέται μέσα από τη θάλασσα.

Πάντως, οι αναφορές αυτές μάλλον ευχάριστο κλίμα δημιούργησαν, παρά αντιπαράθεση.

Εκ μέρους του εκπροσώπου της Κύπρου εκφράστηκαν ευχαριστίες προς την Ντέλια Βελκουλέσκου, της οποίας η χθεσινή παρουσίαση αποτέλεσε και την τελευταία της ενασχόληση με την Κύπρο.

Ήδη έχει αναλάβει επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Κύπρο, ο Μάρκ Λιούις, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Λευκωσία στις 4 Νοεμβρίου, για το συνέδριο του Economist.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ