Ελλαδικό «χιούμορ» για τους Κύπριους μέσα στο αεροπλάνο

Article featured image
Article featured image

Για τις κυπριακές συνήθειες στα αεροδρόμια και στα αεροπλάνα πολλά έχουν ειπωθεί και όχι άδικα.

Ίσως να έχει να κάνει με το ότι σε τέτοιους χώρους συναντά κανείς ανθρώπους από πολλές και διαφορετικές φυλές και η σύγκριση καθίσταται αναπόφευκτη.

Το ακόλουθο κείμενο δημοσιεύτηκε αυτούσιο στο ελλαδικό σατιρικό σάιτ «Το Κουλούρι».

Τα σχόλια δικά σας. 

Μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου συμβάντος έγιναν οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης Λονδίνο - Λάρνακα την περασμένη εβδομάδα, καθώς μια τετραμελής οικογένεια παρακολούθησε με ενδιαφέρον και απόλυτη προσοχή ολόκληρη την επίδειξη των μέτρων ασφαλείας, λίγο πριν από την απογείωση του αεροσκάφους.

Το παράξενο και ιδιαίτερα ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο διηγήθηκε στο «Κουλούρι» η αεροσυνοδός, Αστερόπη Κυπριανού, η οποία περιγράφει: «Όλα ήταν έτοιμα για την απογείωση, όταν έφτασε η πιο βαρετή στιγμή κάθε πτήσης, δηλαδή η στιγμή που πρέπει να κάνουμε επίδειξη των μέτρων ασφαλείας. Ξέρετε, πως φουσκώνουν τα σωσίβια, που βρίσκονται οι έξοδοι κινδύνου, οι μάσκες οξυγόνου κλπ. Έχουμε συνηθίσει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας να μην προσέχει κανένας, γι'αυτό άλλωστε και ποτέ δεν την ολοκληρώνουμε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που μετά το πρώτο λεπτό αρχίσαμε να κάνουμε γκριμάτσες και στο τέλος γδυθήκαμε εντελώς και δεν γύρισε κεφάλι να μας κοιτάξει. Μεταξύ μας άλλωστε, δεν τους αδικώ, πρόκειται για τρομερά βαρετή ρουτίνα».

Όλα αυτά άλλαξαν ωστόσο κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης από την πρωτεύουσα της Αγγλίας στη Λάρνακα, με την Αστερόπη να συνεχίζει αποκαλύπτοντας: «Ξεκινήσαμε όπως κάθε φορά, φορώντας τα σωσίβιά μας. Συνήθως κατά τη διάρκεια των πρώτων 30 δευτερολέπτων κάποια βλέμματα στρέφονται πάνω μας και μετά όλοι συνεχίζουν αυτό που έκαναν πριν. Όμως μετά το πέρας του πρώτου λεπτού ένιωσα 4 ζευγάρια μάτια να είναι καρφωμένα πάνω μου. Μια οικογένεια Κυπρίων παρακολουθούσε με τεράστο ενδιαφέρον την επίδειξη και μάλιστα κρατούσε και σημειώσεις. Παγώσαμε όλοι, είχαμε να ολοκλήρωσουμε την διαδικασία από τότε που δώσαμε εξετάσεις. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε, αρχίσαμε να αυτοσχεδιάζουμε και γρήγορα οι απορίες της οικογένειας αυξήθηκαν», θυμάται.

Το «Κουλούρι» τέλος, επικοινώνησε και με την οικογένεια των Κυπρίων με τον πατέρα να περιγράφει με ενθουσιασμό: «Η εμπειρία της επίδειξης των μέτρων ασφαλείας ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Σωσίβια, μάσκες οξυγόνου, ένιωθα σαν να πρωταγωνιστώ σε περιπέτεια του Χόλιγουντ. Μακάρι να κρατούσε κι άλλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το καθιερώνουν για όλη τη διάρκεια της πτήσης, είχα τόσα πράγματα να ρωτήσω ακόμα».«Κρεμόντουσαν από τα χείλη μας, σε κάθε μας παύση τα ματάκια τους γούρλωναν σαν μικρά γατάκια. Μόλις τελειώσαμε την επίδειξη σήκωσαν όλοι τα χέρια τους και άρχισαν τις ερωτήσεις. Κουτσά στραβά απαντήσαμε, αλλά κουράστηκα πολύ. Δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο, αν είναι να πρέπει να εξηγούμε τόσα πράγματα κάθε φορά γινόμουν και πιλότος», καταλήγει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ