Red Bull Air Race [ο μεγάλος τελικός στο spielberg της Αυστρίας]

Article featured image
Article featured image

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race φτάνει αυτό το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου στην τελευταία στάση του για το 2014, με τον Lamb να προχωρά με ισχνό προβάδισμα στον τελικό της Αυστρίας.

 

Πρόκειται για το μεγάλο τελικό σε μία σεζόν που είχαμε πέντε διαφορετικούς νικητές σε επτά αγώνες και η πρωτοπορία στη βαθμολογία άλλαξε χέρια τέσσερις φορές, με τρεις πιλότους να διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή!

Ο φορμαρισμένος Βρετανός Nigel Lamb πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την πέμπτη συνεχόμενη παρουσία του στο βάθρο, στον προηγούμενο αγώνα στο Las Vegas των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, ο τοπικός ήρωας και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008, Hannes Arch, που είχε αρχίσει εντυπωσιακά τη σεζόν κατακτώντας τη νίκη στους πρώτους δύο αγώνες, παραμένει σε απόσταση βολής. Μαθηματικά ελπίδες έχει και ο προκάτοχος του τίτλου, Paul Bonhomme, ο οποίος βρέθηκε δύο φορές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ωστόσο πλέον έχει πλασαριστεί στην τρίτη.

 



 

«Ήταν μία συναρπαστική σεζόν, όλοι οι φετινοί αγώνες είχαν μεγαλύτερες μάχες απ’ ότι παλαιότερα», υποστηρίζει ο Lamb που έχει 53 βαθμούς, έναντι 48 του Arch και 47 του Bonhomme. Ο Lamb ήταν σχεδόν τέλειος στους προηγούμενους πέντε αγώνες, συγκεντρώνοντας 48 από τους 60 διαθέσιμους βαθμούς, χάρη σε μία νίκη και τέσσερις συνεχόμενες δεύτερες θέσεις. «Είναι πολλοί οι πιλότοι που τους χωρίζουν χιλιοστά του δευτερολέπτου, άρα ένα μικρό λάθος αρκεί για να ηττηθείς». Πράγματι, φέτος είναι η πρώτη σεζόν στην ιστορία του ταχύτερου μηχανοκίνητου σπορ του πλανήτη όπου στο βάθρο έχουν ανέβει συνολικά οκτώ πιλότοι!

Πίσω από τη μάχη του τίτλου, στο Spielberg αναμένουμε με ενδιαφέρον άλλη μία τριπλή μονομαχία, αυτή τη φορά για την τέταρτη θέση. Ο νικητής στο Las Vegas, Pete McLeod, έφτασε τους 37 βαθμούς, έναντι 33 του Αυστραλού Matt Hall και 30 του νικητή στο Texas, Nicolas Ivanoff.

Η αερομαχία της Αυστρίας θα είναι η 58η στην ιστορία του σπορ και αποτελεί επιστροφή στον τόπο όπου όλα ξεκίνησαν για το Red Bull Air Race. Πριν από 11 χρόνια, ο παρθενικός αγώνας στους αιθέρες έλαβε χώρα στο κοντινό Zeltweg. Από τότε, έχει επισκεφτεί 18 διαφορετικές χώρες, με τις χαμηλού ύψους αλλά υψηλών ταχυτήτων μάχες να φιλοξενούνται φέτος στα Εμιράτα, την Κροατία, τη Μαλαισία, την Πολωνία, την Αγγλία, τις Η.Π.Α. και τώρα την Αυστρία.

 



 

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος:

1. Lamb 53 βαθμοί, 2. Arch 48, 3. Bonhomme 47, 4. McLeod 37, 5. Hall 33, 6. Ivanoff 30, 7. Dolderer 21, 8. Sonka 11, 9. Muroya 10, 10. Besenyei 6, 11. Chambliss 5, 12. Goulian 0

Λίγα λόγια για το Red Bull Air Race

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Air Race αποτελείται από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, σε ένα μηχανοκίνητο σπορ που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητα. Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς και στα θέματα ασφαλείας συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε, πριν τρία χρόνια, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: το Red Bull Air Race είναι το συναρπαστικότερο μηχανοκίνητο σπορ στον αέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.redbullairrace.com 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ