Γαμπρός για κλάματα, κωμωδία για γέλια [στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου]

Article featured image
Article featured image

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, το ‘χουμε καθιερωμένο. Βόλτα στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου -ένα τέταρτο δρόμος από τη Λευκωσία. Πάμε για να απολαύσουμε από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του χωριού, που κάθε άλλο παρά ερασιτέχνες είναι, την παράσταση με την οποία τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.

Η φετινή παράσταση του Θεατρικού Ομίλου «Διγενής» αφορά στο έργο «Γαμπρός για κλάματα…», σε σενάριο και σκηνοθεσία Χάρη Πισσία. Μια κυπριακή κωμωδία με την ιστορία να πραγματεύεται το θέμα του γάμου, αλλά και την ανάγκη των εργένηδων για συντροφιά.

Ο γάμος στις μέρες μας είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πόσω μάλλον στην παλιά εποχή, των παππούδων μας. Αλήθεια, τι γίνεται όταν ένας εργένης ο οποίος είναι γύρω στα τριάντα, πλην όμως κολλημένος στα φουστάνια της μάνας του, αποφασίζει να ζητήσει σε γάμο μια κοπέλα που παρομοίως έχει ξεμείνει και αρχίζει να κάθεται στο ράφι; Τι γίνεται ακόμα όταν οι γονιοί μπλέκονται στο λεγόμενο συνοικέσιο βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις δικές τους ιδιοτροπίες και ιδιορρυθμίες;

Θα το μάθουμε στην Αγία Μαρίνα, αφού η ιστορία του έργου «Γαμπρός για κλάματα…» έχει να κάνει ακριβώς με δυο εργένηδες που έμειναν στα αζήτητα και ζητούν απεγνωσμένα μια συντροφιά… με οποιοδήποτε τίμημα.

 

Κυριακή 2 Νοεμβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, επ. Λευκωσίας, 19.00, €5 (εισφορά για την θεατρική ομάδα). Προκράτηση θέσεων 99599891.

 

Διανομή ρόλων με τη σειρά εμφάνισης

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Μελίνα Δημητρίου

ΠΗΝΕΛΟΠΗ: Ελένη Σπανού

ΓΙΑΝΝΗΣ: Κυριάκος Στυλιανίδης

ΛΑΖΑΡΟΣ: Γιώργος Σουρουππής

ΘΩΜΑΣ-ΤΣΑΟΥΣΗΣ: Σταύρος Κωνσταντίνου

ΜΕΡΩΠΗ: Άντρη Χριστοφόρου

Σκηνικά: Λούης Πολυδώρου

Ηχοληψία & Φωτισμός: Φούλα Χριστοφόρου

Μουσική επιμέλεια: Χάρης Πισσίας,

Κοστούμια: Μελίνα Δημητρίου

Σκίτσο: Γεωργία Θεοφάνους


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ