Οι διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ έγιναν βιντεοπαιχνίδι

Article featured image
Article featured image

Το νέο βιντεοπαιχνίδι που είναι βασισμένο στο umbrella movement, σας δείχνει πως μπορείτε να προστατευθείτε από τα δακρυγόνα και την αστυνομία ενώ επανδρώνετε τα οδοφράγματα στις πορείες διαμαρτυρίας του Χονγκ Κονγκ.

Το παιχνίδι ονομάζεται «Yellow Umbrella» και  μετράει ήδη περισσότερα από 40.000 downloads από το κατάστημα του Google Play από την κυκλοφορία του την Δευτέρα.

Όπως δήλωσαν οι προγραμματιστές του παιχνιδιού στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έχουν ακόμη λάβει έγκριση από την Apple, ενώ το παιχνίδι τους απουσιάζει αισθητά από το online κατάστημα της  Google στην ηπειρωτική Κίνα.

Το παιχνίδι βάζει τους παίκτες σε ένα οδόφραγμα ως διαδηλωτές απέναντι από τις γραμμές των αστυνομικών, οργισμένους ντόπιους και αρχηγούς, ακόμη και τον αρχηγό του Χονγκ Κονγκ Leung Chun-Ying ντυμένο σαν λύκο.

Η λογική του παιχνιδιού είναι παρόμοια με το εξαιρετικά δημοφιλές Plants vs Zombies, αφού τοποθετείς τα υλικά που διαθέτεις σαν οδόφραγμα σε μια μορφή άμυνας. Και όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά δύσκολα, οι διαδηλωτές καλούν τον Γκουάν Γιού έναν δημοφιλή Κινέζο θεό για προστασία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ