Μάθε σμιλί [και άλλα πολλά στο Σπίτι της Συνεργασίας]

Article featured image
Article featured image

Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες και παιδιά από το Σπίτι της Συνεργασίας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται καθημερινά αλλά και τα σαββατοκύριακα και θα κινούνται πάνω στους άξονες της διατήρησης της λαϊκής παράδοσης και χειροτεχνίας, αλλά και της δημιουργικής απασχόλησης με στόχο την επανεκπαίδευση των ενηλίκων, εφήβων και παιδιών.

 

Παραδοσιακό Κέντημα / Σμιλί (Μάρω Κυπριανού)

Μέσα από το παραδοσιακό κέντημα οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τη λαϊκή μας τέχνη. Διδάσκονται το γνωστό σμιλί και δημιουργούν κεντήματα με διάφορα σύμβολα και παραστάσεις.

 

Θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων και παιδιών (Μάριος Ιωάννου)

Το θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες μέσω αυτοσχεδιασμών, ασκήσεων αναπνοής και άρθρωσης, υποκριτικής, δίνει τη δυνατότητα συλλογικής δημιουργίας, επικοινωνίας και έκφρασης συναισθημάτων, αφού το θέατρο είναι σύνθετη και κοινωνική τέχνη. Τα εργαστήρια θεάτρου υπό επίβλεψη του Μάριου Ιωάννου θα οδηγήσουν στην σύνθεση μια παράστασης με γενικό τίτλο «αγάπη είναι η φωνή μας».

Το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά αφιερωμένο στον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με κεντρικό στόχο τα παιδιά να μάθουν από καρδιάς το παραμύθι. Μέσα από την θεατρική πράξη, κάθε παιδί και έφηβος ενθαρρύνεται ώστε να ανακαλύψει δημιουργικά τις εκφραστικές του δυνατότητες.

 

Εναλλακτική γυμναστική / γιόγκα (ΚατερίναΚωνσταντίνου, Daniel, Aloe, Elsa Karpasitis)

Στο τμήμα εναλλακτικής γυμναστικής διδάσκονται γιόγκα για παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους. Η χρήση των Ασάνα (στάση σώματος) προσφέρει ηρεμία και καταπολέμηση του άγχους και αντίστοιχα θα χαρίσει ενεργητικότητα σε όσους τη χρειάζονται. O σκοπός είναι να νιώσεις καλά με το σώμα σου και με τον εαυτό σου γενικότερα. Η γιόγκα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτυχθούν να ασκηθούν, να συγκεντρωθούν και να χαλαρώσουν.

 

Origami για παιδιά (Siew Αναστασίου)

Το Origami είναι μια αρχαία ιαπωνική τέχνη -απλά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως η τέχνη αναδίπλωσης χαρτιού, όμορφο και διαχρονικό , χάρη στην απλότητά του. Μέσα σε μία μόνο πτυχή βρίσκεται ένα σύμπαν δυνατοτήτων, όπου ένα κοινό φύλλο χαρτιού μπορεί να γίνει ένα λουλούδι  ή ένας δράκος . Το Origami είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για παιδιά με έλλειψη προσοχής και υπερ-κινητικότητας γιατί απαιτεί προσοχή βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργικότητα και τη συγκέντρωση.





 

Μαθήματα φωτογραφίας (Ανδρέας Λουκαΐδης)

Εισαγωγή στις βασικές αρχές της φωτογραφικής τέχνης, την ιστορία της φωτογραφίας, τα είδη της φωτογραφίας. Πρακτική φωτογραφίας και έκθεση θα ακολουθήσει στο τέλος κάθε σειράς μαθημάτων.

 

Μαθήματα σύγχρονων χορών / Salsa (Χάρης Μαραθεύτης)

Η τάξη αυτή υπόσχεται πολλά και πάνω από όλα ευεξία και διασκέδαση. Μέσα από τα βήματα της Salsa και τους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς ανακαλύψτε τη μαγεία του χορού, γίνετε μέρος μιας παρέας και ξεφαντώστε με ένα διασκεδαστικό μάθημα.   Η τάξη απευθύνεται σε όλους αρχάριους και μη.

 

Σχέδιο για τα παιδιά (Χασάν Ζεϊμπέκ)

Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο με βάση το χαρτί και  μολύβι. Με κεντρικό άξονα τη ζωγραφική και το σχέδιο αναπτύσσονται παράλληλες δραστηριότητες που καλύπτουν τις εκφραστικές ανάγκες παιδιών.

 

Μουσική για παιδιά (Ελευθερία Λουκά)

Τα παιδιά εξερευνούν το κόσμο της μουσικής. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους μέσα από την σύνθεση, αυτοσχεδιάζοντας παρουσιάζοντας ή παίζοντας κάποιο παιχνίδι. Τραγουδούν, εξερευνούν το ρυθμό και τους ήχους. Η μουσική λειτουργεί ως βάση για μάθηση.

 

Djembe (ΡότζερΧεϊνρίχ)

Μάθετε πώς να παίζετε djembe, τα πάντα για την τυμπανοκρουσία, την τεχνική, στυλ, ρυθμό και νότες.

 

Λαϊκοί παραδοσιακοί χοροί

Οι μαθητές γνωρίζουν την χορευτική μας παράδοση, κατανοούν τη σημασία του χορού για την ανθρώπινη ζωή και τη σχέση του με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Ο βασικός σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι η διάδοση, διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων του τόπου μας.

 

Μέρος των εργαστηρίων είναι και τα μαθήματα Τουρκικής και Ελληνικής Γλώσσας τα οποία λειτουργούν με επιτυχία εδώ και αρκετό καιρό στο Σπίτι της Συνεργασίας.

 

Επικοινωνήστε με το Σπίτι της Συνεργασίας στο admin@home4cooperation.info ή στο 22445740. Τα μαθήματα αρχίζουν από τις 3 Νοεμβρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ